רגשות אשם עקב הנטייה שלי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/06/2010 | 23:57 | מאת: דניאל

שלום גידי, מה שלומך? אני בחור בן 39 עם רגשות אשם בגלל היותי גיי. האמת שאני בא מרקע דתי , גדלתי לבית עם כיפה סרוגה. מצד אחד אני גיי ויש לי בן זוג ומצד שני אני חש רגשות אשם על זה שאני שוכב עם גבר למרות האיסור המפורש בתורה. בדרך כלל אני בסדר עם זה אבל הקשבתי לתכנית רדיו שדיברה על זה ושוב התעוררו בי רגשות אשם בעניין. *האם יש קשר בין הרגשות אשם לבין OCD שיש לי? *מה עושים בעניין? תודה, דניאל

14/06/2010 | 11:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דניאל, האיסור הדתי על משכב זכר מושרש עמוק מאוד בחייהם של אנשים דתיים בכלל והומוסקסואלים דתיים בפרט. על כן, רגשות האשמה שלך הם טבעיים מאוד לערכים אותם הפנמת מגיל צעיר מאוד. בשנת 1907 כתב פרויד את חיבורו המפורסם על פעולות כפייתיות וטקסטים דתיים טקסט זה מלמד אותנו לא רק על הדת במובן הצר של פסיכולוגיה יישומית, אלא שמתוך ידיעותיו בתחום חקר הדת בתקופתו התאפשר לפרויד לשכלל את הבנתו באשר לריטואל הפרטי של החולה בנוירוזת הכפייתיות. מהלך זה אינו מקרי לנוכח הקשר החזק המתקיים אצל פרויד בין המנגנון הדתי-תרבותי לבין הפתולוגיה הכפייתית "אישית". אוכל להציע לך שתי דרכי התמודדות: א' - קנה את הספר "די לאובססיה" של עדנה פואה ורייד וילסון בהוצאת "מודן". בספר זה בספר זה תמצא תוכניות של צעד אחר צעד למקרים קלים וקשים של הפרעה כפייתית-טורדנית, דרכים יעילות שיסייעו לך להשתחרר מהמחשבות הטורדניות ועוד. בד"כ אינני חסיד גדול של ספרי עזרה עצמית, אך במקרה זה מדובר בשני מחברים המובילים את התחום בעולם: פרופסור עדנה פואה היא מרצה לפסיכולוגיה קלינית במחלקה לפסיכיאטריה של אוניברסיטת פנסילבניה ומנהלת המרכז לטיפול ולמחקר החרדה ופרופסור רייד וילסון הוא פסיכולוג קליני ומרצה לפסיכולוגיה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת פנסילבניה. ב' -נסה לחפש תמיכה חברתית באתר הומוסקסואלים דתיים (הו"ד) http://www.hod.org.il/, שם יש פורומים שונים וגורמי תמיכה ספציפיים להומוסקסואלים המתמודדים עם בעיות דומות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים