קושי בקבלה עצמית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/05/2010 | 17:04 | מאת: רונית

גידי שלום אני בת 25 לפני כשלוש ארבע שנים התחלתי בתהליך של יציאה מהארון..עד השנה לא התנסתי בסקס או בזוגיות לסבית..תמיד נורא פחדתי לממש את המשיכה והסקרנות מהפחד שאני יאהב את זה.. כיום אני במערכת יחסים עם בת זוגתי כ4 חודשים אני אוהבת אותה מאוד ונמשכת אליה בצורה שאף פעם לא חוויתי עם גבר. עם זאת הפעם אני מתמודדת עם תהליך היציאה מהארון פנים אל מול פנים ולא רק בגוון התיאורטי. הורי ואחיותיי וכל חבריי יודעים עליי ועל נטיותיי. אך אני מתקשה לשחרר את הרסן ולהנות מהאהבה עד הסוף. יש לי כמה מחשבות אובססיביות שאם הזמן דועכות אך גם מתעוררות מדי פעם. אני מרגישה ככשלון עם העם הגברי ודחויה על ידיו למרות שמאז שאני זוכרת את עצמי בכל קשר שנכנסתי אליו עם המין הגברי לא הצלחתי להיות שם עד הסוף לא להתחבר רגשית וגם לא להנות מיחסי המין כמו שאני עם אישה. אני לא רואה עתיד ללא בת זוגתי אם עם זאת אני מרגישה שקשה לי לקבל את הטוב שיש לי איתה והרבה פעמים אני רואה את הרע על כך שאני לא כמו כולם ולא הצלחתי אחרת. אני עובדת על חשיבה חיוביות לקבל את עצמי והרבה פעמים עולה לי המחשבה שמא אני לא אצליח ואחזור לנקודת ההתחלה ולא אצליח לעבור זאת.. אני סטודנטית בצפון הארץ ואין לי נגישות להגיע אלייך.. האם תוכל לייעץ לי מה עליי לעשות? כיצד אני עוברת את התהליך הזה? לפעמים אני מרגישה שככל שאני יותר יוצאת מהארון ככה אני רוצה יותר לחזור ולהכנס אליו...משהו בי קצת מאוכזב על אי ההצלחה שלי עם גברים וההצלחה שלי עם נשים. תודה יום טוב

07/05/2010 | 21:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רונית, אני מצטער לקרוא על הסכסוך שלך עם עצמך. התרשמותי היא שאת מלבישה הרבה יותר מדיי ממצוקתך על הנטייה המינית שלך. את כותבת שגם עם גברים "לא היית שם עד הסוף" ועם נשים "קשה לך לשחרר את הרסן". יציאה מהארון מול החברה הסטרייטית היא, כמובן, תהליך מורכב מאוד, אך כמו שכתבת בכותרת של הודעתך, הקושי הוא בעיקר עם עצמך. להרגשתי, כאמור, קושי זה אינו ספציפי ליחסך לנשים ואינו מסתכם אך ורק בקושי לקבל את עצמך כלסבית. לעיתים קרובות קושי שלנו לקבל את עצמנו מופיע במלוא חריפותו דווקא כשאנו חווים אהבה מצד בן או בת זוג שמקבלים אותנו באופן מוחלט. המלצתי החמה לך היא למצוא מטפל פסיכולוגי באזור מגורייך, איש או אישה חמים שתהייה לך איתם כימייה, ולאו דווקא מישהו שמתמחה בטיפול במגזר ההומו-לסבי. לצערי, אני מנוע מלהמליץ על מטפלים פרטיים, וגם אינני מכיר מטפלים כאלה בחיפה. תוכלי לבקש המלצות ובכל מקרה לנסות לפי ניסוי וטעייה, ממש כפי שיוצאים להכיר מישהו או מישהי בדייט. ובכל זאת, כדי שתוכלי להתחיל בניווט אני ממליץ לך לפנות לפרופ' עמנואל ברמן מהחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה ולבקש כמה המלצות על מטפלים ומטפלות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים