ריחוק אנליטי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/04/2010 | 20:28 | מאת: לין

הי, מה פירוש המושג ריחוק אנליטי? והאם בסיטואציה הטיפולית מטפל/ת יכולים לשמור על ריחוק רגשי? ולא להיות מעורבים? זה לא קשה? תודה לין

21/04/2010 | 22:21 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לין, בפסיכותרפיה דינאמית (כזו המבוססת על עקרונות הפסיכואנליזה) מתרחשים תהליכים בין-אישיים לא מודעים בין המטפל למטופל. שניים מהם נידונו בפורום זה מספר פעמים: א. העברה - השלכה של דמות משמעותית בחיי המטופל (לרוב דמות הורית) על המטפל. ב. העברה נגדית - השלכה של דמות משמעותית בחיי המטפל (למשל, מטפל שמשליך את דמותה של ביתו הצעירה על מטופלת צעירה) על המטופל. ריחוק אנאליטי מרמז על יכולתו של המטפל לשלוט בהשלכות שהוא עושה על המטופל, ובמילים פשוטות יותר, לשמור על מרחק מהמטופל שמאפשר לו להיות מטפל יעיל יותר ולהתייחס לצורכי המטופל מבלי להשליך עליו יותר מדיי מעולמו האישי. אין פירושו של דבר, חוסר מעורבות אלא הימנעות ממעורבות-יתר ומהזדהות-יתר שדווקא מהם סבל המטופל בעבר (למשל, אמא שלא מבחינה מספיק בין צרכיה וצרכי הילד ומגוננת עליו יתר על המידה) וכעת יש לו אפשרות לחוות מעורבות מווסתת בהתאם לצרכיו מהמטפל. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים