.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/04/2010 | 18:27 | מאת: פולג

רציתי לדעת האם יש בטיפול בכלל מצב שגם המטפל חווה עם עצמו העברה אירוטית כלפי המטופל? תודה על תשובתך-זה נשמע לי מאד.

19/04/2010 | 19:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום פולג, בהעברה (transference) המטופל משליך על המטפל דמות משמעותית מעברו (בעיקר דמות הורית) ובהעברה נגדית (countertransfernce) המטפל הוא זה שמשליך על המטופל דמות משמעותית (נניח, מטפל מבוגר שמתייחס למטופלת צעירה בצורה דומה לאופן שבו הוא מתייחס לביתו). כמובן שמדובר בתהליכים לא מודעים. כאשר התהליכים הללו כוללים משיכה מינית אנחנו קוראים להם העברה אירוטית והעברה נגדית אירוטית. אגב, התהליך השני לא נראה לי תהליך שמתרחש בפועל אצל המטפלת, אלא הייתי אומר יותר שזו משאלה שלך שתהליך של העברה נגדית אירוטית כזה יתרחש. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים