מיניות ומטפלת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/04/2010 | 13:02 | מאת: פולג

שלום, אני בקשר כבר שנה עם בחורה-שיש בו הרבה מיניות. אני גם שנה בקשר עם מטפלת מקסימה-בת שישים פלוס שאני מאד אוהבת.אני בת 25. לפעמים אני כותבת למטפלת שלי מיילים מאד מפורטים על מה קורה לי עם חברה שלי בפן האירוטי. המטפלת סטרייטית ומאד מעניין אותי לדעת מה היא מרגישה לאחר שהיא קוראת על קטע מיני בין שתי נשים.כששאלתי אותה פעם אז היא אמרה שבסה"כ זה עוד אהבה כמו כל אהבה..אבל הרגשתי שזו תשובה מתחמקת-שיש שם משהו שהיא לא מוכנה לומר לי...ההרגשה שלי שזה עושה לה משהו בלב כשהיא קוראת על תכנים מיניים בין נשים. אני לא יודעת למה אבל הנושא הזה מאד מציק לי..

19/04/2010 | 14:03 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום פולג, להרגשתי, את מנסה לעשות אירוטיזציה של הקשר שלך עם המטפלת במקום להסתפק ביחס ההורי שאת מקבלת ממנה. לא המטפלת היא זו שחוקרת אותך על יחסי המין שלך עם חברתך, אלא את מרגישה צורך לפרוץ את המסגרת הטיפולית ולספק לה את המידע הזה מחוץ לשעות הקבלה, באמצעות מיילים. זהו, לדעתי, ביטוי למה שמכונה בשפה המקצועית "העברה אירוטית", כלומר, סוג של התאהבות במטפלת, אשר במודע או שלא במודע, את מנסה לתת לו גוון מיני. תופעה זו מוכרת היטב למטפלים ואני חושב שטוב יהיה אם תדברי עם המטפלת על הקשר שלך איתה במקום לטפטף לה פרטים מחיי המין שלך עם חברתך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים