נטייה לבני מינך וזהות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/04/2010 | 23:05 | מאת: מייקל

שלום ד"ר גידי רובינשטיין וד"ר דליה גלבוע! יש לי שאלה מעניינת: אם הנטייה של בנאדם מסויים היא לבני מינו,ואותו בנאדם עובר תהליך שינוי המין,אז יש סיכוי גדול שנטייטו תתהפך ותהיי שוב לבני מינו?אני אסביר: לדוגמא,אם אני נולדתי במין נקבה ואני נמשך לבנות מיני הביולוגי ואני הופך להיות זכר אז יש סיכוי שאמשך לגברים אחרי השינוי,או גם לנשים וגם לגברים? או שאין קשר בין שני הדברים ואני סתם מבולבל:)ג? מצפה לתשובתכם. תודה מראש!

13/04/2010 | 00:45 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב מייקל, אכן הנושאים של הזהות המינית והמשיכה המינית הינם מאד מורכבים ולא פעם ניתן להתבלבל. אלא, שצריך לזכור שתחום הזהות המינית או המגדר של האדם, הינו רצף מאד ארוך ומורכב. בקצהו האחד של הרצף נמצא האדם בעל הזהות המינית הגברית הנמשך מינית לנשים בלבד, ובקצה האחר של הרצף נמצאת האישה בעלת הזהות המינית הנשית הנמשכת לגברים בלבד. ביניהם קיים מגוון רב של צירופים ושילובים באשר לזהות או למגדר ולבין משיכה מינית. כפי שידוע, לא תמיד הזהות המינית, או המגדר, מעידה בהכרח על נשוא המשיכה המינית. במילים יותר ברורות, בעל מגדר גברי יכול להימשך לנשים או לגברים או לשניהם, בעוד שבעלת מגדר נשי גם כן יכולה להימשך לבני המין הגברי, הנשי או לשניהם. הדבר נכון גם למי שעבר שינוי מין. הטרנסקסואל (או הטרנסג'נדר) יודע בוודאות שהינו גבר, מבחינת המגדר, ולאחר הניתוח גם בהיבט הגופני שלו, וככל אדם הוא יכול להימשך באופן מיני לבן מינו או לבן המין השני. לכן פוגשים לעיתים בטרנסג'נדרים ששינו מינם מגברים לנשים אשר חשות עצמן נשים מבחינת המגדר, אך הינן נמשכות מינית לנשים, כלומר הינן לסביות, למשל. זה אמנם אינו שכיח, אך קיים בכל זאת. בלי ספק זה מבלבל לא פעם את הסביבה החברתית, שאינה מבינה לגמרי את הדקויות שברצף הזהות והמשיכה המינית. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים