מבולבלת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

04/04/2010 | 02:50 | מאת: לי

אני בת 17 ודיי מבולבלת לגבי נטייתי המינית,במשך כל חיי (אומנם הקצרים) תמיד אבל תמיד נמשכתי לגברים,במיוחד לגברים שיותר מבוגרים ממני אך עדין נמשכתי למין הגברי אך לאחרונה,בחצי שנה אחרונה התחלתי להמשך ולהסתקרן קצת לכיון המין הנשי, אני יודעת שאפשר לתרץ את זה כ"חלק מהתבגרות " אך אני חושבת שאצלי זה קצת יותר מורכב ואגיד לכן למה: כל המחשבות המיניות הללו התחילו מאז שגיליתי שהמאמנת כדוריד שלי לסבית,לא חשבתי עליה בהתחלה ואפילו לא ראיתי אותה כאחת כזאת,אך לאט לאט התחלתי להתעניין בעולם הזה, הבעיה שאולי אני מכניסה את עצמי לזה יותר מדי ?אולי מההערצה שלי אליה אני מרגישה כאלו רגשות אליה?אני לא אגיד שאני "מאוהבת" בה,אולי זה יותר ההערצת יתר ,אך אני יודעת שיש רגשות..היא אומנם יותר מבוגרת ממני,אך אני יודעת שגם היא מסתכלת עלי כך או שלפחות מנסה להוציא ממני את המידע שאני כן,או לפחות כך זה נדמה לי, לאחרונה גם אמרו לי שחושבים שאני לסבית בגלל שאני"טום בוי",אומנם אני נראת מאוד נשית (שלא תבינו אותי לא נכון,אני לא אומרת שכל הלסביות נראות גבריות..),אך תמיד היתה לי את ההתנהגות הגברית,תמיד אהבתי ספורט ותמיד הייתי מסתובבת עם בנים.. לאחרונה הסתקרנות הזאת גברה נורא, בנות לסביות כבר מתחילות איתי,חלקן גדולות חלקן בגילי,אך אני בעצמי לא יודעת מה אני יש לי חבר קרוב לשנתיים,אך כמו שכבר אמרתי אני גם נמשכת לבנות, היו לי כמה התנסויות עם בנות אך לא הגעתי למצב של ממש.. אני רוצה לשאול אתכם,מה עלי לעשות ?איך אדע מה אני?אולי אני דו מינית?או שאולי אני סתם מכניסה את עצמי לתוך זה כי "אני מוקפת בקבוצתי בבנות שרובן לסביות?"או שאולי זאת רק השפעה?? .. תודה וחג שמח :)

07/04/2010 | 05:29 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מבולבלת, קשה לדבר על ביסקסואליות באופן "סופי" בגיל צעיר כל כך, אך לפי תיוארייך, נכון לעכשיו, את בהחלט עונה על ההגדרה הזו, משום שאת נמשכת לבני/ות שני המגדרים. המצב יכול להישאר כמו שהוא או אחד הכיוונים יכול להתחזק עם הזמן, ללא כל התערבות טיפולית לכאן או לכאן. שיעור הלסביות בקרב ספורטאיות שכיח יותר מאשר באוכלוסייה הכללית ובניגוד למה שמקובל לחשוב (בעיקר ע"י הורי לסביות), לא מדובר ב"פיתוי" של הלסבית הבוגרת יותר את הצעירה, אלא בנטייה מוקדמת של לסביות, שעדיין אינן מודעות לנטייתן המינית, לבחור בספורט כתחביב ראשי (ואף מקצועי). כמו במאמרי על ביסקסואליות, בעיקר אצל גברים http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 אני מזמין אותך לראות את הביסקסואליות כיתרון ולא כחיסרון, משום שפתוחות בפנייך יותר אפשרויות. ניצולן מחייב פיתוח גמישות מחשבתית (ולא גישה דיכוטומית של או-או, כפי שרבים נוטים לעשות ולסבול). אם מסגרת משפחתית מסורתית עם גבר חשובה לך מאוד, תוכלי לבחור בעתיד בגבר כבן זוג לחיים ולהשאיר את המשיכה לנשים כ"תחביב" או כפנטזיה לא ממומשת - הכול, כמובן, בהתאם לערכייך האישיים ולהתפתחות זהותך המינית בשנים הקרובות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים