שאלה לד"ר גידי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/03/2010 | 19:19 | מאת: לילך

הי, מדוע אינך משתמש בשיטה זו? מצאת כי אינה יעילה?

24/03/2010 | 19:32 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לילך, EMDR היא טכניקה יותר מאשר שיטה והיא נמצאת בשימוש בעיקר כחלק מטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. אני מטפל בעיקר בגישה פסיכודינאמית (הנשענת על עקרונות הפסיכואנליזה) ובגישה התנהגותית-קוגניטיבית כחלק מהטיפול. בפסיכותרפיה הגישה הטיפולית צריכה להתאים לא רק למטופל אלא גם למטפל ואני אינני בנוי לטפל באופן כל כך נקודתי בבעיה אחת ע"י טכניקה אחת. הראייה שלי כוללנית ואישיותית יותר. אין בכך כדי להפחית מיעילותה של ה-EMDR עליה אינני יודע מספיק מהשטח אלא רק מהספרות המקצועית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים