שלום

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/03/2010 | 00:00 | מאת: בילבול 22

קודם כל אני רוצה לברך על הפורום קראתי קצת וכל הדינמיקה כאן נראית לי מקצועית ולעניין. במיוחד המאמר על איידס פוביה. שאלתי היא: 1- מה המשמעות של אוננות ופורנוגרפיה? אם אני מאונן על סרטים הומוסקסואלים (ואחרי שהסרט נגמר אני נגעל ומתחרט) אך מצליח להנות גם מסרטי סטרייטים האם זה אומר משהו על נטייה מינית או שרק סקס בעולם האמיתי אומר? וגם כמה התמכרות לסרטים משפיעה על הדחף המיני ומעצבת אותו? 2- אני בהחלט רוצה להביא ילד מאישה לעולם ואולי אף לחיות במסגרת של משפחה סטרייטית בעתיד- לאן הצד ההומואי נכנס? האם זה אפשרי? או שמראש זה אבוד לחשוב שאישה תקבל אותי כגבר עם צד מיני נוסף לא פתור? אציין שיש לי כן משיכה מינית לסוג ספציפי של גברים (בררן מאוד) אך גברים לא מעניינים אותי כלל ביום יום וההתאהבות הריגשית שלי היא אך ורק לנשים ! 3- איך אפשר לדעת הכי טוב על עצמך למי אתה נמשך וכו'? אני לא מקיים יחסי מין כלל ופוחד מקשרים. אני עברתי טיפול קוגנטיבי התנהגותי אצל מטפלת לטיפול בחרדות איידס, אך בהיבט של המיניות אני לא מרגיש שהיא עזרה, והיא רוצה התחייבות שלי לשנת טיפול לפני שנפתור את הנושאים האלה.. תודה מראש

10/03/2010 | 00:33 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום בלבול, העובדה שאתה מאונן על סרטים הומוסקסואלים מעידה על כך שאתה מגורה מהם מינית ואילו העובדה שכשהסרט נגמר אני נגעל ומתחרט מעידה על הומופוביה (פחד מהומוסקסואליות), כלומר, חוסר קבלה של נטייתך ההומוסקסואלית. יש בהחלט קשר בין גרוי מסרט וגירוי מאובייקטים מיניים בעולם האמיתי. התמכרות לסרטי פורנו אינה מעצבת את הדחף המיני, אלא להפך, הדחף המיני גורם לך לראות סרטים. לגבי הגירוי המיני שלך מסרטי סטרייטים, צריך להבין יותר מה קורה ומה מגרה אותך. אם האישה היא זו שמגרה אותך, סביר להניח שאתה ביסקסואל ואם הגבר הוא זה שמגרה אותך, הדבר מעיד שוב על משיכתך לגברים (הומוסקסואלים רבים נמשכים דווקא יותר לגבר סטרייט). הומוסקסואלים רבים מוצאים שפה משותפת עם נשים יותר מאשר עם גברים ועל רקע זה יוצרים קשרים א-מיניים משמעותיים עם נשים. לגברים הומוסקסואלים רבים יש ידידות-נפש קרובות מאוד. לא הייתי מסיק מכך על זוגיות עם אישה. אם אתה נמשך מינית גם לנשים, תוכל לקיים נישואין רגילים עם אישה ולהחליט כיצד לנהוג בקשר למשיכתך לגברים (לממשה מחוץ לנישואין ללא ידיעת האישה, להימנע מלממשה, לנסות למצוא אישה שתקבל אותך מראש עם משיכתך לגברים - כל אלה צורות חיים שקיימות והדבר תלוי, בין היתר, במערכת הערכים שלך). אם אינך נמשך מינית בכלל לנשים ותיכנס למערכת יחסים זוגית עם אישה, אני חושב שצפויים סיבוכים לא רצויים לשני הצדדים. טיפול התנהגותי-קוגניטיבי באיידספוביה הוא טיפול סימפטומאטי ואשמח לשמוע אם הוא הצליח. ישנן אמונות מוטעות אופייניות להיפוכונדרייה, ובתוכן איידספוביה כמקרה פרטי, שניתן לתקוף אותן בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. ואולם, ממחקרים רבים שנערכו על איידספוביה עולה (כמו שעולה גם מהמקרה שלך) שקיים קשר חזק בין איידספוביה והומופוביה (פחד מהומוסקסואליות). כלומר, איידספוביה נוטה להופיע בשכיחות גבוהה אצל הומוסקסואלים שאינם מקבלים את נטייתם המינית ואם יש להם נטייה מוקדמת לחרדה בכלל ולהיפוכונדרייה בפרט, נטייה זו מתחברת לקושי לקבל את ההומוסקסואליות ויוצרת חרדה מאיידס שנתפסת כמחלה אופיינית להומוסקסואלים. המבחן הטוב ביותר לזהות את נטייתך המינית הוא פשוט לשים לב למי אתה נמשך יותר, בעיקר בסביבות טבעיות שבהן גברים ונשים מסתובבים בלבוש חשוף, כמו למשל בריכה, חדר כושר, חוף הים וכדומה. במילים אחרות, כשאתה מנסה "לשכוח" את הנורמות החברתיות, על מי תסתכל יותר וממי תתגרה יותר. נשמע לי שאתה זקוק לעזרה טיפולית בהשלמה עם משיכתך לגברים ובהכלת החרדה שלך ממשיכה זו. טיפול התנהגותי-קוגניטיבי הוא בדרך כלל ספציפי יותר ומוגבל בזמן (12-15 פגישות). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

10/03/2010 | 01:18 | מאת: בלבול

הטיפול עזר חלקית חרדת המוות התמידית ירדה אבל עדיין מחשבות טורדניות יש הרבה פעמים- יחסי מין אני כלל לא מקיים אך ארוחה במסעדות לדוג' מתקשרת לזה שאפשר להידבק באיידס מאוכל וכו'. שאלה נוספת- היו לי 2 התנסויות מיניות עם גברים שונים ובכך מסתכם כל הניסיון המיני שלי. בשניהם כלל לא נהנתי והרגשתי רע. אני לא טיפוס מיני במיוחד.. האם רק אחרי שאני ינסה סקס עם אישה אני יוכל להחליט? יש לי חרדות מנשים אני מפחד שהם לא רואות בי "גבר" מספיק ואני נמנע מיחסים ארוטיים על אישה כי הרבה פעמים הם שמות אותי על תקן החבר הטוב גם אם אני רוצה לנסות יותר.. מה דעתך?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים