שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

06/02/2010 | 23:04 | מאת: נעמה

הי שבוע טוב, אני כותבת כאן את שאלתי למרות שאינה בהכרח קשורה לפורום פשוט אני ממש אוהבת את תשובותך.. אז ככה אני עובדת בחינוך -בת 26 ומרוצה חוץ מדבר אחד שאני חווה אותו כמאיים עלי מאד. יש מישהי בצוות שלי שהיא בחורה שלא מכבדת גבולות חודרנית וצבועה.אני ממש מתרחקת ממנה אם כי אנו עובדות די צמוד לצערי. היא המון פעמים חודרת את הגבולות הפרטיים ע"י שאלות וביקורת וכ"ו. אני ממש אוהבת את מקום עבודתי ולא רוצה לעזוב..ואין ממש פיתרון. רציתי לדעת איך אני יכולה לעבוד על עצמי שלא לפחוד ולהרתע ממנה.כי אני מרגישה את זה בגוף שלי וזה נורא.. תודה ד"ר גידי. נעמה

07/02/2010 | 01:46 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נעמה, צנעת הפרט היא אכן נושא בעייתי מאוד בחברה הישראלית ומה שלא יעלה על הדעת בחברות אחרות נחשב כאן לגיטימי בהחלט. מילת המפתח כאן היא אסרטיביות, למרות ש-easier said than done. מבין הטכניקות השונות בארסנל של האסרטיביות אני חושב שהקלה ביותר ליישום ע"י אנשים לא אסרטיביים היא טכניקת "התקליט השבור". את צריכה למצוא איזה משפט תקיף, רצוי בגוף ראשון יחיד, לא משהו שיפגע בה, אלא ידבר על עצמך ולחזור עליו כל פעם שהיא שואלת אותך שאלות אישיות - למשל, "אני לא רוצה לדבר על זה", או "לא נוח לי לדבר על זה" - באותן מילים כל הזמן, גם אם היא מוחה נגד זה וגם אם היא מנסה לשאול את זה בצורה אחרת. לעזוב את מקום העבודה בגללה זה רעיון גרוע ביותר, משום שאת תיכנעי לעצמך וכל עוד לא תפתרי את הקושי באסרטיביות מולה, תיתקלי בבעיות דומות בכל מקום עבודה או סביבה אנושית אחרת. ישנם ספרי הדרכה שונים בנושא אסרטיביות, אולי כדאי לך לעיין ב"אסרטיביות - זכותך המוחלטת" של אלברטי ואדמונס בהוצאת מודן באחת מחנויות הספרים ולראות אם הוא מדבר אלייך. על הצביעות של אותה גברת בוודאי אין ולא יכולה להיות לך שליטה. הנחת העבודה שלך צריכה להיות שברגע שהוצאת מילה מפיך, אין לך שליטה עליה ולא משנה מי מבטיח לך מה. הייתי ממליץ לך ללכת לסדנת אסרטיביות או לסדנה לתקשורת בין-אישית, אך השוק מוצף שרלטנים. נסי לחפש אם יש משהו כזה ב"אסכולות", היחידה ללימודי חוץ של האוניברסיטה הפתוחה, שם לפחות מובטח שהמנחה של סדנא כזו (אם קיימת) יהיה מנחה מוסמך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

07/02/2010 | 14:10 | מאת: נעמה

שלום ד"ר, ראשית ממש תודה על תשובתך המפורטת. שנית למה אישה כמוה מנסה לחדור את גבולותי? האם טיפול פסיכודינמי יכול גם כן להואיל בלהיות יותר אסרטיבית? תודה רבה על הכל :-)

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים