פוביה מאיידס

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/01/2010 | 11:03 | מאת: דניאל

שלום, אני לא מצליח להישאר רגוע מפני שאני פוחד מאיידס. אני בחור גיי וכל פעם שיש סיבה ואפילו הכי קטנה שנדבקתי...אני ישר נכנס לחרדות. אני מנסה למצוא דרכים לטפל בזה במיוחד באמצעות טיפול קוגנטיבי התנהגותי. הפחד והפוביה לא צצים סתם ככה אלא תמיד בעבקות סקס שגם אם הוא מוגן הוא לא תמיד מוגן ב-100% וגם אם אני מסביר לעצמי שאין 100% - אני לא מצליח להירגע. לפני כשבועיים הייתי עם מישהו שחדר אלי עם קונדום וגמר עלי ואחרי מעט זמן הוא החדיר אצבע/ות לתחת שלי. אני כל הזמן חרד שמא שהאצבע/ות שלו נגע/ו בזרע שלו ואז הוא החדיר אותם אלי ואולי הוא סיכן אותי בזה. אני חושב על זה המון ולמרות שדיברתי איתו על זה הוא אומר שהוא בריא ושהוא נבדק לפני כחודש וחצי והכל בסדר ולמרות שאני יודע שסיכויי ההידבקות במקרה כזה הם קלושים - למרות הכל אני לא מצליח להפסיק לדאוג. מה שלא עוזר לעניין הוא שצריך לחכות חודשיים עד ביצוע בדיקת איידס. מה אתה מציע שאני יעשה על מנת להפסיק לדאוג? מהם סיכויי ההידבקות במקרה זה? תודה וסליחה על האריכות.

14/01/2010 | 11:26 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דניאל, סיכויי ההידבקות במקרה שתיארת אפסיים, אך אני מתאר לעצמי שאיפה שהוא בתוכך אתה יודע את זה וזה לא משכנע אותך ולא עוזר לך להירגע: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=15 בדיוק עכשיו סיימנו עמיתיי ואני מאמר מקצועי בנושא. כפי שתוכל לקרוא במאמר שקישרתי להודעה, איידספוביה היא מקרה פרטי של היפוכונדרייה ולכך יש אכן טיפול התנהגותי-קוגניטיבי ספציפי (עם עיוותים קוגניטיביים ספציפיים להיפוכודנדרייה). בד"כ ההפרעה מופיעה אצל אנשים חרדים במילא, לעיתים עם נטייה קודמת להיפוכונדרייה כללית יותר, ודאגנות וחרדה כללית בכלל. במקרה הספציפי של איידספוביה יש מחקרים המצביעים על כך שהיא נוטה להופיע יותר אצל אנשים שפחות שלמים עם נטייתם החד-מינית. אינני יודע באיזו מסגרת אתה עובר טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, אך הייי מציע להוסיף גם מרכיב דינאמי שיתייחס למידת קבלתך את ההומוסקסואליות שלך וכן לשקול טיפול תרופתי נגד חרדה ואובססיביות מקבוצת SSRI (למשל, ציפרלקס, במינון גבוה מזה המקובל בדיכאון או חרדה בלבד). יכול מאוד להיות שהטיפול הפסיכולוגי יהיה יעיל יותר אם תיתן לו דחיפה תרופתית למשך כמה חודשים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

15/01/2010 | 08:58 | מאת: דניאל

ראשית ברצוני להודות לך על התגובה המהירה והמפורטת. רציתי לשאול כמה דברים: =האם יש קשר בין חרדת איידס ל-OCD ? =אם בכל זאת אני חרד - מה ניתן לעשות? =האם יש בדיקה כלשהיא בה לא צריך לחכות חודשיים עד הבדיקה? =האם אתה נותן טיפולים פרטיים ומהי העלות הכרוכה בכך? תודה, דניאל

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים