מצגת בנושא "הומוסקסואליות באינטרנט"

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/12/2009 | 17:00 | מאת: אסנת פרידמן

שלום, שמי אסנת ואני סטודנטית באוני' בר-אילן ובמסגרת קורס בנושא "הפסיכולוגיה של האינטרנט" אני מכינה מצגת בנושא "הומוסקסואליות באינטרנט". אודה לך מאוד אם תוכל להשיב לי על כמה שאלות: 1) במה עדיפה להומוסקסואלים הפנייה לייעוץ דרך האינטרנט? 2) מהם הנושאים העולים ביותר בפניות בפורום? 3) מה לדעתך טעון שיפור בנושא התכנים ההומוסקסואלים ברשת? אשמח אם תשיב לי בהקדם האפשרי(עלי להגיש את המצגת ב-22.12), בכל מקרה תודה רבה!

20/12/2009 | 18:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אסנת, אינני חושב שהייעוץ באינטרנט עדיף על ייעוץ פנים אל פנים, לא להומוסקסואלים ולא לאף אחד אחר, אבל לגבי אנשים שונים (דוגמא אחרת הם נפגעי/ות תקיפה מינית ועוד יותר גילוי עריות) הפנייה האישית לטיפול רוויה בושה ואשמה ברמה כזו שהיא מונעת אותה. כבר יצא לי לטפל באנשים שהיו קודם אצל מטפל אחר, שבפניו הם התביישו לחשוף את נטייתם המינית והיו צריכים להחליף מטפל לצורך החשיפה. האינטרנט מאפשר לאדם לפנות באופן אנונימי עם קשיים שבלתי אפשרי עבורו לפנות פנים אל פנים ובין אלה רבים המתבגרים ההומוסקסואלים שיכולים לעשות זאת רק דרך האינטרנט, קשה להם לחשוף את נטייתם בפני ההורים ולבקש עזרה במימון טיפול וכו'. רוב הנושאים שעולים כאן בפורום הזה הם של אנשים, לרוב מתבגרים, המתלבטים בנטייתם המינית, מציגים סימנים שונים להומוסקסואליות ותוהים אם סימן כזה או אחר מעיד על הומוסקסואליות (לרוב בחרדה גדולה ובתקווה גדולה לקבל תשובה שלילית). אני חושב שהנושאים מכוסים היטב באינטרנט, חלק בפורום הזה, חלק בפורומים שונים של הומוסקסואלים דתיים, של בני נוער הומוסקסואלים, של ביסקסואלים ועוד. יש כיום הרבה נישות שכל אחד כמעט יכול למצוא את עצמו באחת מהן. נדמה לי שהטרנסג'נדרים קצת מקופחים בעניין הזה עדיין ולצערי, גם לי אין מספיק ניסיון כדי לעזור להם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים