אי-השתלבות בקהילה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/07/2005 | 10:34 | מאת: אביעד

שלום גידי, אני בן 30, חייתי עם בן-זוג שנתיים וחצי, רוב הזמן במגורים משותפים. חלק מחבריי הקרובים יודעים שאני הומו, משפחתי אינה יודעת כי יש לי הרגשה שהוריי יקחו את זה מאוד קשה, הם מבוגרים מאוד (אני בן זקונים). ניסיתי פה ושם ללכת למקומות של גייז. הכי רחוק שהגעתי היה עד לקבוצה של B-GAY, אך לא מצאתי שפה משותפת עם החברים. הועלו נושאים כגון אירוויזיון, התארח עברי לידר (שנדמה לי שלא שמעתי מעולם אף שיר שלו כי אני חובב מוסיקה קלאסית בכלל) וכו'. למקומות אחרים כמעט שאינני הולך. קיום יחסי מין אנונימיים בסאונה מעורר בי רתיעה. כתבתי פעם על כך באחד מהפורומים של הגייז וזכיתי למתקפה על כך שאני הומופוב. אגב, גם כשחייתי עם בן-זוגי לא היה לנו כל קשר עם ה"קהילה", למרות שלפני הקשר בן-זוגי לשעבר נהג לבלות פה ושם במקומות אלה. נורא קשה לי שהמקום מלא רק בהומואים, אם כי אני חושב ומרגיש שקיבלתי את נטיותיי המיניות. האם זה אכן מעיד על הומופוביה? אציין שמאותן סיבות של חוסר שייכות אינני צועד גם במצעדי הגאווה. תודה, אביעד

23/07/2005 | 15:21 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אביעד, אני יודע שרבים מחברי ה"קהילה" המיליטנטיים רואים בנראות (visibility) של הומוסקסואלים במקומות בילוי אקסקלוסיביים לגייז מדד לקבלה עצמית ובהתרחקות ממקומות אלה מדד להומופוביה. אני אינני נמנה על הסבורים כך. ראשית, נשאלת השאלה עד כמה האדם כאדם (ולא כהומוסקסואל) הוא מוחצן וחברותי. יש אנשים (גייז וסטרייטים) המקבלים את עצמם יפה מאוד, אך יש להם מעט חברים קרובים מאוד ויש אנשים שאינם מקבלים את עצמם (שוב, גייז וסטרייטים) מוחצנים, המקיימים הרבה קשרים שיטחיים יחסית. נטיות אלו משפיעות הרבה יותר על הזיקה למקומות בילוי כאלה ואחרים מאשר הנטייה המינית של האדם. אני מבין שכאשר נמצאים בקבוצת לחץ שהיא גם קבוצת מיעוט סובלים גם מהרוב וגם מהמיעוט ואז מרגישים דחויים פעמיים (http://www.zarut.com/shrink-friendly/a13.asp), אך אני מעדיף בשבילך שתהייה מרוצה ולא תהייה עסוק בריצוי הזולת. יכול להיות שתוכל להפוך את משפחתך לתומכת יותר אם תשתף חברים אחרים בה, כגון אח או אחות שקרובים אליך במיוחד, אך כדי לייעץ לך בעניין זה צריך לדעת יותר על משפחתך ויחסיך איתה. עוד יכול להיות שאם אתה מופנם ותכונה זו מפריעה לך, כדאי לך לשקול השתתפות בסדנאות להתמודדות עם חרדה חברתית ולתקשורת בין-אישית ואסרטיביות כדי לרכוש יותר כלים להתקשרות לאנשים בדרך-כלל. הבילוי במקומות של גייז, בניגוד לעצם הכיווניות המינית, הוא עניין של טעם אישי והעדפה ואין לו דבר וחצי דבר עם קבלת הכיווניות המינית ורמת ההומופוביה. יש גם סטרייטים שאינם מבלים בפאבים, בארים ומועדונים וזה לא עושה אותם פחות סטרייטים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים