האם בן זוגי הומו?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/11/2009 | 11:21 | מאת: חן

שלום, אני ובן זוגי נמצאים כבר שלוש וחצי שנים ביחד. בהתחלה הכל היה נפלא אך בשנה האחרונה יחסי המין שלנו גרועים אנחנו שוכבים פעם בכמה חודשים והסקס נעשה כאילו בשביל לסמן שעשינו. וכל פעם שאני מעלה את הנושא הוא מתחמק וטוען שזה לא מה שחשוב. יחד עם זאת, אני יודעת שהוא צופה בסרטי פורנו ומאונן בתדירות גבוהה. לפני כמה ימים אחרי שחזרנו מבילוי שהוא שתה המון גיליתי שהוא צפה בפרונו של הומואים (בדרך כלל הוא צפה בסרטי הפורנו הרגילים) משם הדרך לחרדות הייתה מהירה. חשוב לציין שוהא נרתע מכל עניין של הומואים הן באמירות שלו והן בפחד שלו מהומואים (לי אין בעיה עם זה) אני יודעת שהוא הולך להציע לי נישואין ומפחדת מאוד שאולי הוא הומו שלא מוכן להודות בזה הן בגלל המשפחה השמרנית שלו והן מהפחד שלו מהיותו הומו. אני לא רוצה בעל כזה ואני נורא מפחדת. אין לי מושג מה לעשות? אני רוצה לעלות את הנושא אבל לא יודעת איך וכמעט בטוחה שהוא לא ירצה לשתף פעולה..אובדת עצות, אודה מאוד לעזרה.

14/11/2009 | 15:54 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חן, לצערי, לפחדייך יש בסיס מציאותי מאוד. הומופוביה (פחד מהומוסקסואלים) אינו עומד בסתירה למשיכה לבני אותו מין, כפי שניתן ללמוד מהמאמר הבא: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=160. יתר על כן, אינך זקוקה למחקרים מדעיים על אנשים אחרים, משום שאת עצמך תפסת את בן זוגך "על חם" כאשר גילית שהוא צופה בסרט פורנו של גייז. זאת במקביל לירידה בתדירות יחסי המין שלכם ולדעיכת ההתלהבות של בן זוגך מהם. נדמה לי שהכתובת רשומה על הקיר ושלא תרצי לשמש עלה תאנה חברתי להומוסקסואליות של בן זוגך. הצורך שלו ביציבות ובביטחון שמעניקה מסגרת הנישואין מובן. עבורו זה יהיה מעין חוף מבטחים שמשם יוכל להגיח ליחסי מין מזדמנים. בפנייך, לעומת זאת, פתוחות אפשרויות לקשרים עם בחורים סטרייטים. אם את מרגישה שאת זקוקה לייעוץ מקצועי, חלקי עם בן זוגך את הממצא שלך עליו (סרט הפורנו ההומואי בו צפה + הירידה בתדירות ובאיכות של יחסי המין שלכם), הציעי לו טיפול זוגי ואם יסרב, פני בעצמך. בחלק גדול מהמקרים הצד הסרבני מצטרף. עם זאת, don't hold your breath - יש בידייך מספיק נתונים כדי לקבל החלטה, עם כל הקושי הרגשי והאומץ שהדבר מחייב. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

18/11/2009 | 18:25 | מאת: חן

דיברתי עם בן זוגי, והוא טען שהוא ממש נפגע מזה שאני חושבת עליו כך וזה כמו שהוא יקרא לי זונה (כלומר, במידה והוא יראה מישהו מדבר איתי אז הוא ישר יקפוץ למסקנות ויקרא לי כך..) ושהוא לא צפה בסרטים הנ"ל ואול זה פופים שקפצו.. בכל אופן, כששאלתי אותו בנושא תדירות של יחסי מין הוא טען שאין לו תשובה לזה והדברים זרמו (עייפות, לחץ חוסר יוזמה שלי)אבל הוא יודע שזה מפריע לי והוא יקח לתשומת ליבו בכל אופן, חשבתי על כך המון.. ויש לי כמה שאלות..נניח והוא כן צפה האם זה לא יכול לנבוע מסקרנות? אני כן עוקבת אחרי אתרי פרונו שהוא צופה ואף פעם לא ראיתי אותו צופה בסרטי גייז..בנוסף, האם ירידה בתדירות לא יכולה לנבוע מירידה בחשק (הוא מעשן המון חשיש) או לחילופין הכי נוח לאונן ואז לא צריך להיות מחוייבים ריגשית? אני יודעת שהוא שכב עם לא מעט בנות ובכלל מתלהב מכל מיני דברים מיניים של בנות (חשפניות, ציצי וכדומה).. ובכלל אני שואלת זאת כי היית מאוד נחרץ ומהתשובה שלך הלכתי והאשמתי את בן זוגי, אולי לא בצדק..האם יש משהו בדבריי או בדבריו? אני ממש לא מוכנה לשמש עלה תאנה לבן זוגי ולכן מאוד חשוב לי לבהיר את הדברים. תודה רבה, חן

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים