בעייה מורכבת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/10/2005 | 19:37 | מאת: דני

היי! קודם כל אני רוצה להגיד שאף פעם לא נתקלתי בפורום כ"כ מבורך ! ישר כח! מעטים הפורומים שנתקלתי בהם שישנה תשובה פסיכולוגית מפורטת לגבי נטייה וזהות מינית אולי זאת הסיבה שהחלטתי לכתוב פה כי ראיתי מישהו עם בעיה דומה לשלי ... טוב אז אני בן 23 ומגדיר את עצמי כ" בי סקסואל" מגיל 16 יש לי התנסות מינית עם בנות והיו לי מספר קשרים עם בנות חלקם רציניים , אבל לאורך כל חיי ( מהתיכון) היה גבר כלשהו שהיה לי סוג של רגש אליו , בתחילה לא ידעתי אם זה משיכה או קנאה אם הזמן הבנתי שזה גם וגם ( בסה"כ היו אלה שני בנים אחד 3 שנים בתיכון ואחד שנתיים בצבא) הם היו סטרייטים וגם היינו די חברים אז זה די אכל אותי כי מצד אחד הייתי שומע את סיפורי המין שלהם עם בחורות ודי קינאתי כי הייתי רוצה להתחלף איתם ומצד שני כאשר הייתי חושב עליהם הייתי די נמשך אליהם... עד גיל מאוד מאוחר הדחקתי את זה ( 20 ) בערך , בגיל הזה התחלתי התנסות מינית עם בנים גם במקביל להתנסות מינית עם בנות וקשה היה לי לקבוע ממה אני נהנה יותר , אולי בעיקר מהעובדה ( די קשה לי לדבר על זה ... ) שאחרי אקט מיני עם מישהו די הייתי נגעל מעצמי ומהמצב ושאלתי את עצמי " מה אתה עושה פה??" כאילו ניסיתי להחזיר את עצמי למוטב למערכת יחסים עם בנות , כאשר הייתי מסיים התנסות כלשהי עלה לי ישר בראש פרצוף של מישהי שהייתי איתה בקשר נוכחי או בעבר בקיצור סיפור די מורכב... זה סיפור די ארוך אז אני אנסה לקצר ... לפני מספר חודשים הכרתי מישהו ונפגשנו מספר פעמים והתאהבתי בו מעל הראש זה לא הסתדר בעיקר בגללו כי הוא הבין שהוא די צעיר והחלה אצלו משיכה לבנות פתאום ( מי כמוני יכול להבין אותו ...) ואני די שבור ממנו עד עכשיו וממש רוצה אותו אבל במקביל לפני חודש לערך נדלקתי על מישהי ולמשך מספר ימים בכלל לא חשבתי על בנים ( זה כבר קרה לי בעבר עם מישהי שהייתי איתה 3 חודשים לערך וכל החשק המיני והמשיכה לבנים ירדה לי לגמרי...) בקיצור אני די משתגע ... השאלות שלי הם קודם כל האם ייתכן שרק קינאתי בבנים שחשבתי שנמשכתי אליהם בתחילה וזה הביא אותי למין התנסות מינית עם בנים שדי התמכרתי אליה מאז וכמה שאני רוצה שהיא תפסיק היא לא עוברת? האם ייתכן שהתאכזבתי מבנות בגלל אהבות נכזבות וכדומה וניסיתי לעבור למין השני כי רציתי לנסות משהו אחר ( למרות שגם שם לא חסרות אהבות נכזבות)? בכלל כל המצב של בי סקסואליות די מדאיג כי קשה לך בחברה סטרייטית ( למרות ששם אני יודע להסתדר די טוב ) ( מיותר לציין שאני די בארון חוץ ממספר ידידות וחבר אחד אף אחד לא יודע) אבל האמת שאני די מתחיל לאבד עניין לצאת עם חבריי הסטרייטים בסופ"ש אך מצד שני די קשה לי להתאקלם לתוך הקהילה , מאנשים שפגשתי גם ראיתי את תגובתם שקשה להם לקבל את זה שמישהו בי סקסואל דבר נוסף זה האם לדעתך לגברים קשה יותר לקבל חבר שהם כביכול חושבים שהוא סטרייט מאשר לידידות שלי כי מה שגרם לי עד היום לספר בעיקר לבנות על הקשר שלי עם גברים הוא בעיקר פחד מהסביבה....... בכל מקרה תודה על ההקשבה מצטער על האאורך ממש ניסיתי לתמצת תודה מראש על כל תגובה דני

12/10/2005 | 23:06 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דני, כמו בי-סקסואלים רבים, אתה לוקח את שפע האפשרויות שיש לך משני העולמות ובמקום ליהנות מהם אתה הופך אותן מקור לסבל. בסה"כ יש לך יותר אפשרויות ליהנות ממין ומקשר הן יחסית לסטרייטים והן יחסית להומואים. אני מודע היטב ליחס החברה הסטרייטית להומואים, מצד אחד, וליחס המסויג של החברה ההומואית לבי-סקסואלים (שאותם היא רואה כהומוסקסואלים המתכחשים לעצמם), מצד שני. מניסיוני, בעזרת טיפול פסיכולוגי גיי-פרנדלי, בהחלט אפשר ליהנות משני העולמות במקום להיצמד לצורך להגדיר את עצמך כך או אחרת. גם התנודות שאתה מתאר בין משיכה לגברים ומשיכה לנשים הן תנודות אופייניות ובתוך החוויה הבי-סקסואליות מוכרת תופעת ה"סדרתיות", כלומר, יש תקופות בחיים שבי-סקסואל נמשך יותר לבני מינו ותקופות אחרות, בהן הוא נמשך לבנות המין השני (ראה מאמר קצר בנושא: http://www.zarut.com/shrink-friendly/a11.asp ) . המשיכה שחשת לגברים, מצד אחד, ותחושת הגועל והבחילה לאחר קיום יחסי מין עם גברים, מצד שני - גם הן תופעות שמוכרות בקרב הומואים רבים בני גילך שקשה להם לקבל את נטייתם המינית. כל אלה בהחלט ראויים לעיבוד במסגרת ייעוץ אצל מטפל גיי-פרנדלי, שיעזור לך ליהנות משני העולמות ולתפוס את עצמך כאדם עשיר יותר באפשרויות מאשר סטרייט בלעדי או הומו בלעדי. זה יקרה, כאשר בעזרת הטיפול תתגמש ולא יהיה לך צורך להגדיר את עצמך בסגנון של או-או אלא תוכל לתפוס את עצמך כאדם עשיר יותר שיכול להיות גם וגם... לפעמים כך ולפעמים כך... ואולי אפילו בו-זמנית. במשך הזמן תמצא בן או בת זוג שעימו או עימה תוכל לקיים את הקשר הזוגי המרכזי בחייך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

13/10/2005 | 14:55 | מאת: דני

קודם כל תודה רבה על התייחסותך שנית איך אני מגיע לכל אותם פסיכולוגים גיי פרנדלי ? האם ניתן דרך קופ"ח? תודה דני

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים