מממ...חוות דעת?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/10/2005 | 00:33 | מאת: pro

כיצד הכל התחיל? באופן כללי אפשר לומר שהתחלתי את הפעילות המינית שלי בגיל 13... בתקופה ההיא לא חשבתי בכלל על בנים או על המחשבה שאולי אני הומוסקסואל, עצם עובדת היותי סטרייט נראת לי מובנת מאליה ולא הצריכה שום מחשבה או חשש... חוזרים לכיתה ז'. אפשר להגדיר את השנים ז-ח כתקופה ראשונה...צפיתי בפורנו סטרייטי (שכולל גברים ונשים). בכיתה איתי הייתה ילדה שנקרא לה לצורך העניין א'. בכל פעם שא' דיברה איתי או התקרבה אלי הייתי מתרגש מאוד ואפילו נבוך.. היא יפה מאוד, קריזמטית ומשכילה וזאת מתוך אובייקטיביות גמורה. אני חייב לציין שבאופן כללי בנות אחרות לא עניינו אותי כלכך חוץ ממנה...אני לא יודע אם זה נקרא מאוהב או לא...אבל בכלל היו רגשות כאלו או אחרים... בסוף כיתה ח' היה לי חלום רטוב, החלום הרטוב היחידי שהיה לי שבו השתתפו היא ואני.... באופן כללי היא תפסה מקומות רבים במחשבות שלי ואפילו גם בפנטזיות שלי, אך לא בפנטזיות המינית שכן לא היו קיימות ממש... מכאן אני עובר לכיתות ט'-י' שמאופיינות בהומוסקסואליות הולכת וגוברת... בתחילת כיתה ט' התחלתי לחפש גיוון מיני, נכנסתי לאתרים שבהם היו סיפורים ושיטות שונות... חשוב לציין שכאן לא הייתה מעורבות של פורנו כזה או אחר...בכל מקרה, בסופו של דבר נשארתי עם אתר אחד שריכז בתוכו ספרייה ענקית של שיטות וסיפורים אירוטיים...רוב הגדול של הסיפורים שם היו בעלי אופי הומוסקסואלי למרות שהמעורבים בהם לא היו בהכרח הומואים, כמו אוננויות הדדיות ודברים מהסוג הזה בין צעירים בתקופת התיכון... מכאן למעשה נחשפתי לפאן הפרקטי של ההומוסקסואליות...דבר נוסף שחשוב לציין הוא שלא הרגשתי פחד או בהלה כלשהי, זה לא הפריע לי בכלל מפני שלא הבנתי שזה אולי מעיד על כך שאמשך לבנים בעתיד... המצב הזה נמשך כשנה וחצי עד שהגעתי לשליש האחרון של כיתה י'...במצב הזה כבר הייתי אחרי הרבה סיפורים כאלה ובעצם כל מה שהיה שם לא עניין אותי בכלל...כאן בעצם עליתי את המדרגה הראשונה מפני שלאחר מכן התחלתי להכנס לאתרי פורנו גאים כדי לעלות את הרף...וכך במשך חצי שנה אני נכנס מידי פעם לאתרי פורנו גאים ורואה מזה הומוסקסואליות מחוץ להגדרה היבשה.... אפשר להגיד שבשנתיים האלו זנחתי כל התעסקות בבנות מבחינה מינית...ועדיין לא הייתי מודע למשיכה שלי... אגב, ראוי לציין שהנושא המיני לא היווה את מרכז חיי כפי שזה עלול להראות מכאן זו פשוט תמצית של השלבים המיניים שלי.. השלב הבא, שהתחיל בחופש הגדול שבין י' ל-י"א מאופיין בעיקר ע"י כניסה לצ'טים גאים כדי להשיג פורנו גאה ובכך בעצם התחלתי להיחשף לאנשים עצמם...מה שהוביל אותי לדבר עם אנשים צעירים בגילי....המעבר לפורנו ודיבור עם אנשים גאים היווה בעתם עליית מדרגה שניה. במצב הזה הומוסקסואליות היה מרכז העיסוק המיני שלי... לקראת סוף החופש הכרתי בחור ישראלי צעיר, בגילי, מעולם לא נפגשנו, הוא שלח לי את תמונותיו (הוא מצא חן בעיני) ויצא לנו לדבר משהו כמו 9 חודשים בערך...זה בערך השלב השלישי, שנמשך בעצם כל כיתה י"א... הרבה שיחות היו לנו, כמה מאות שעות...על הכל, כשבעצם השיא היה כשלכאורה התאהבתי בו, וכשאני אומר לכאורה זה בגלל שבסוף התברר לי שהכל היה אובססיה שלי ומתוך סיבוך רגשי כלשהו שנבע מהעיסוק המיני... באותה שנה התחלתי לעסוק באופציה שאולי אני הומו מה שגרם לניתוק חברתי (לא באופן מודע אבל יצא שהתרחקתי מכל החברים שלי) וכאב רב... מאז ועד היום ממש הפסקתי לדבר עם אותו אחד, ויצא לי לדבר עם הומואים שונים אבל לא ברמה עמוקה כמו שדיברתי איתו, חוץ מאדם אחד שאני עדיין מדבר איתו. לסיכום: :) -בנשתיים הראשונות העיסוק המיני שלי היה בעיקר עם בנות...לא העליתי על דעתי אפשרות של הומוסקסואליות ולא היה שום רמז בכיוון. -בשנתיים שלאחר מכן מתוך שאיפה לגיוון מיני יצא שנחשפתי לתכנים הומוסקסואלים רבים שבעצם היו מעורבבים בתוך התכנים שרציתי מהתחלה, מה שיצר התגברות של העיסוק ההומוסקסואלי במשך שנתיים. בדיעבד היום אני מבין שהשנתיים האלו היוו את התקופה שבה למדתי את ההתנהגות הומוסקסואלית וזה מה שנחשפתי אליו, ואולי מתוך חוסר הבנה זה לא הפריע לי ולא הפסקתי...ככה שיצא שמצאתי עצמי בתוך זה... -השלב האחרון - היכרות עם אנשים, שיצרו אצלי את התודעה למצב שבו אני נמצא... יצא לי לקרוא המון על הומוסקסואליות ועל אנשים כאלה, לרוב אני לא יכול להצביע על שום תחושה שהייתה לי בילדות שהיא שאפשר להגיד שהיא משותפת לאותם הומואים שכתבו על חוויות מילדות, אפילו מגילאים של 7-10.. בשנה וחצי האחרונות איבדתי חברים רבים וכל החיים שלי הפכו הסתכמו בכלום...קשה לי ללמוד, להכיר אנשים חדשים...והעיסוק בזה מוציא ממני הרבה מיץ.. לא רק שאני לא רוצה להיות הומו, ולא מוכן לוותר לזה, אני גם לא רוצה להיות מאושר בדרך הזו...המצב שבו אהיה הומו ויהיה לי טוב עם זה בכלל לא מקובל עלי.. אני מרגיש שעשיתי טעויות בשנים האלה, אני יכול להאשים את עצמי בכך שבכל פעם עליתי עוד מדרגה ועוד מדרגה...ואני יודע שבכל פעם שעליתי מדרגה היה לי נורא קשה לרדת אותה בחזרה, יותר נכון, חוץ מהאחרונה לא ירדתי אפילו אחת, האחרונה - הכוונה לניתוק הקשר עם כל ההומואים שאני מכיר, וגם זה היה קשה מאוד.. אולי אם לא היה לי אינטרנט יכול להיות שזה לא היה קורה, אבל כך או כך זה המצב כרגע ואני ממש רואה איך דבר הוביל לדבר ואיך הסתבכתי כאן.. כרגע אני לא מצליח לחשוב על בנות מבחינה מינית, אני כן מצליח לדמיין את עצמי בקשר עם אישה, אני אפילו מפנטז על זה מידי פעם... בקשר לגברים, כל הפנטזיות המיניות שלי עוסקות בבנים...וגם כשאני חושב עלי ועל עוד גבר בתוך קשר רומנטי זה מסתכם בסוף בשאיפה לאקט מיני עם אותו אחד מה ששוב מוביל אותי לנקודה שאני בעצם לא מתאהב בהם אלא מלביש סיפור שלכאורה נראה כמו קשר על פנטזיה מינית... אז מה אני רוצה בעצם? לפי מה שכולם אומרים לא יודעים כיום איך לשנות נטיה מינית...אני לא יודע אם אצלי זו נטיה מינית או הסתבכות מינית...בכל מקרה, אני רוצה ללמוד לחיות עם אישה, בלי להיות מתוסכל מחוסר מימוש עצמי. או שזה כרוך בשינוי הקיים או בהוספה לקיים...בכל מקרה, עושה רושם שיש לי את הפונטציאל (מקווה מאוד :)) בגלל הדברים שקרו בשנתיים הראשונות..

11/10/2005 | 16:01 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום פרו, קראתי בעיון את פנייתך המפורטת ולדעתי, למרות שבשלבים מסוימים בהתפתחותך היו אי-אלו ניצוצות של משיכה לבנות, הרי שמגיל צעיר ועד היום, כפי שאתה מעיד על עצמך, אתה נמשך מינית אך ורק לבנים. אני בהחלט מבין את הצורך להיות כמו כולם, להקים משפחה, לחיות עם אישה וכד', אך נראה לי שצורך זה אינו ניתן למימוש כאשר לא קיימת משיכה מינית כלשהי לנשים וגם אם ישנה, היא בטלה בשישים לעומת משיכתך לגברים. לדעתי, היכרת פן מאוד מסוים של החיים ההומוסקסואלים וזאת בהתאם לגילך ולעוררות המינית הגבוהה המאפיינת את בני גילך. בהמשך חייך תוכל לגלות שקיימים סגנונות חיים רבים, המערבים שילוב בין מין ורגש בין שני גברים והחיים ההומוסקסואליים אינם בהכרח הרפתקאה מינית סוערת ולא יציבה מבחינה רגשית. תוכל גם להיעזר בקבוצות תמיכה ובייעוץ אצל מטפל גיי-פרנדלי, שיוכל לעזור לך לקבל את עצמך במקום להילחם עם תשוקותיך, יצריך ונטיותיך הטבעיות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friednly

12/10/2005 | 00:37 | מאת: pro

אוקי, תודה על התגובה, ויש לי שאלה כללית... מנסיונך, האם יש עוד מקרים שבהם בנאדם מתחיל כסטרייט ובסוף מגיע להומוסקסואליות? אם כן, זה נפוץ? ובכלל, למה הומוסקסואליות בד"כ נחשבת לתחנה האחרונה? יש גם מקרים הפוכים?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים