אשתי גילתה לי שהיא לסבית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/09/2009 | 13:41 | מאת: מיואש

שלום גידי , לפני כ חצי שנה אשתי גילתה לי שהיא נמשכת לנשים ויש לה קשר איתה פיזי וריגשי , אנחנו נשואים ויש לנו ילדים מקסימים שחשוב לנו לשמור אותם במסגרת הקיימת , אשתי אומרת לי שצריך להקריב למענם וזהו גורלנו , לי באופן אישי קשה מאוד לחשוב שהיא נמצאת איתה במיטה ( בית מלון ) ואני מרגיש נבגד מצד אחד ומצד שני כי אני כבר לא בסדר העדיפות שלה אצלי , אשמח מאוד לשמוע ממך כיצד אוכל להתגבר על המחשובות שלי והאם ניתן לקיים מערכת זוגית כאשר אשתי מדי פעם שוכבת איתה והיום היא כבר מרגישה יותר צורך להיות איתה מאשר איתי במיטה , אשמח גם לשמוע את דעתך האם קיימים זוגות נוספים שחיים " חיים כפולים " והאם אפשר לחיות ככה לאורך שנים , כרגע לא מעוניין להתגרש כי המשפחה והילדים חשובים לי מאוד .

02/09/2009 | 17:12 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, אני בהחלט מבין את מצוקתך.למרות כל ההשקפות הליבראליות, אהבה היא בסופו של דבר דבר רכושני ואיננו רוצים לחלוק את האהובים לנו. לפני שניכנס לעניין הנטייה המינית של אשתך, כדאי לציין שלמרות הרכושנות שציינתי הן שיעור הבגידות והן שיעור הגירושין נמצאים בעלייה מתמדת, גם בלי משיכה לבני או בנות אותו מין. במילים אחרות, המונוגמיה היא גזירה שבעיקר גברים מתקשים לעמוד בה. לשאלתך - אני מכיר דווקא גברים ביסקסואלים נשואים רבים המקיימים יחסי מין מזדמנים עם גברים אחרים מחוץ לנישואין והנשים מסתגלות למצב הזה במקרים רבים. במקרה שאתה מתאר עם אשתך המצב קצת יותר קשה, משום שיש לאשתך מאהבת קבועה. אתה ואשתך מציינים את חשיבות השמירה על התא המשפחתי, לכאורה לטובת הילדים, והשאלה היא אם אכן במצב שנוצר במערכת הזוגית, שמירה על הנישואין משרתתת את הילדים טוב יותר מאשר גירושין בהסכמה, או שאתם מונעים יותר ע"י חרדת נטישה זה מזו. אתה מתאר מצב קשה מאוד שבגלל משיכתה המינית של אשתך לאותה אישה, אתה נבגד ו"מסורס" כגבר ואני מאמין שבצורה זו או אחרת הילדים עלולים לחוש שמשהו השתבש בזוגיות של אמא ואבא. הייתי ממליץ לכם בחום לפנות לטיפול זוגי, תוך לקיחה בחשבון גם את האפשרות של פרידה למען הילדים במקום הישארות יחד לטובתם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים