קשיים בזיקפה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/07/2005 | 00:51 | מאת: ישראל

יש לי בן זוג כבר שנה וחודשיים, אנחנו חיים ביחד ולאחרונה כמעט לא מקיימים יחסי מין, בגלל עומס בעבודה שלי, ועומס בלימודים שלו, והאמת היא שאני מנסה להמנע מקיום יחסי מין כי כל פעם שאני עושה איתו סקס ואז מגיעים לחדירה אין לי מספיק זיקפה בשביל לחדור אליו, והוא רק פסיבי, והוא דיי מתבאס מזה, כי לאורך כל הזוגיות הייה לנו סקס כל בוקר וכל ערב עם חדירה מלאה, והוא קצת התרגל לגמור רק שחודרים אליו. אנחנו לא רוצים לפתוח את הקשר כי אז זה לא קשר, אנחנו אוהבים להיות ביחד אבל כמה אפשר בלי סקס, תייעצו לי בבקשה מה לעשות?

23/07/2005 | 04:35 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ישראל, הבעיה מוכרת ועקרונית היא אינה שונה מהפרעות בתפקוד המיני המופיעות אצל גבר סטרייט ביחסיו עם אשתו. סיכויי הצלחת טיפול מיני זוגי טובים מאוד, אם שניכם תגיעו לטיפול יחד (בניגוד לקושי שהיה מתעורר אילו הבעיה הייתה מתעוררת לא בהקשר זוגי). הקושי הנוסף, שמתלווה לבעיה שלך/שלכם הוא ששניכם גברים וגברים אוהבים לגוון. מכיוון שכך, תהליך השחיקה במשיכה המינית מתרחש במהירות הרבה יותר גדולה מאשר בקשר בין אישה וגבר, שבו הצורך של האישה לפחות הוא ביציבות והצורך בגיוון הוא רק של הגבר. ישראל יקר, אתה כותב שבן-זוגך התרגל להיות פאסיבי בלבד, אך אינך כותב מה חסר לך. האם טוב לך להיות האקטיבי בלבד? איך אתה חווה את התפקיד שנטל לעצמו בן-זוגך? האם אתה תופס אותו כתובעני? ואם כן, אזי האם אתה תופס אותו כתובעני רק בסקס או ביחסים ביניכם בכלל? אלה שאלות שראויות לדיון במסגרת טיפול זוגי. לי אישית יותר נוח ויעיל לדבר על כך עם כל אחד מבני הזוג בנפרד, כי אז הם יותר גלויים איתי, אבל זו שאלה של גישה. על כל פנים, הפרעה בתפקוד המיני שנוצרת בתוך מערכת יחסים זוגית היא כמעט תמיד סימפטום לאיזה שהוא קושי כללי ומהותי יותר במערכת היחסים. חשוב מאוד לדבר על הדברים וגם לדבר בגלוי על הקושי ביחסי המין. כתרגיל התחלתי הייתי מציע לכם לנסות (לא כתחליף לטיפול) להחליט במודע שאתם נכנסים למיטה ללא כוונות חדירה (!!!) וגם אם בשלב מסוים מאוד בא לכם ויש לך זיקפה מלאה - הימנעו מכך!!! עדיף להתחיל תרגול כזה מהתמזמזות בביגוד מלא כמה פעמים ולעצור שם. בהמשך ניתן לעשות זאת בעירום, אך להימנע מחדירה. רק בשלב הבא, כשמתפתחת זיקפה לאורך זמן, ניתן לנסות לחדור. חשוב מאוד להבין שאמביציה לחדור משיגה את התופעה ההפוכה. אבל מעל לכול, חשוב לברר את היחסים בטיפול זוגי אצל מטפל גיי-פרנדלי (שאינו חייב להיות גיי בעצמו בהכרח). הרבה סבלנות - היא תשתלם! בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים