א-מיני-האם יש דבר כזה?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/06/2009 | 09:33 | מאת: גדש

יש כאלו הטוענים כי הם א מיניים? האם זה קיים? מזה?? איך אתה מסביר את זה בשפתך המקצועית? האם אותם אנשים מדחיקים את משיכתם לשני המינים עד שמשיכתם גם לא מודעת ולא ניתן לפתח אותה?

22/06/2009 | 12:50 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גדש, המונח "א-מיני", כמו שיצא לי להכיר אותו, הוא יותר מונח עממי המתאר אדם בעל דחפים מיניים חלשים, לעיתים עד כדי היעדר מוחלט של יחסי מין, וזאת לאו דווקא בהקשר של נטייה מינית. בשפה הפסיכואנאליטית אפשר לומר שהדחפים הודחקו, בין כלפי גברים ובין כלפי נשים, או שהסתמי (ID) חלש ו/או שהאני העליון (super ego) אוסר את מימוש הדחפים ועל כן הם לא עולים למודעות. עם זאת, יש לדחף המיני קיום משל עצמו ועצמתו משתנה מאדם לאדם בתלות בגורמים פיזיולוגיים (בעיקר הורמונאליים) ופסיכולוגיים. אני מתאר לעצמי שמאחורי השאלה עומד סיפור אישי שאולי יעזור לי לעזור לך יותר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

22/06/2009 | 16:17 | מאת: גדש

לא תאמת אין סיפור אישי סתם מעניין אותי

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים