m

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/06/2009 | 20:04 | מאת: נעמה

ערב טוב, שוב תודה על תשובתך, מדוע לדעתך טיפולי ההמרה לא יעילים - והאם אדם שמדחיק דברים האם בהכרח ההדחקה מוחקת את הנטייה? ממש תודה שוב..

17/06/2009 | 22:17 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נעמה, הדחקה מוצלחת מוחקת את הנטייה מהמודעות. טיפולי המרה, שמטרתם לחסל או להכחיד את המשיכה לבני אותו מין, אינם ריאליים. במידה וקיימת משיכה מינית כלשהי לנשים ניתן לממש, לפתח ולטפח אותה ולחיות כביסקסואל. אי-אפשר לחסל נטייה קיימת (כשם שאי-אפשר לחסל משיכה של סטרייט לנשים) ואי-אפשר ליצור "יש מאין". כלומר, אם אין כלל משיכה מינית לנשים (או בשפה הפסיכואנליטית, אם משיכה זו מודחקת לחלוטין) אי-אפשר "ליצור" אותה בטיפול ואז אין מנוס אלא לעזור לאדם להשלים עם משיכתו לגברים ולעזור לו לממשה עפ"י סגנון האישיות והחיים המתאים לו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים