דיכאון

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

31/05/2009 | 18:53 | מאת: גור

שלום, אני בחור בן 20 ואני סובל או ככה אני חושב מסוג של חרדה חברתית שגורמת לי לדיכאון. ומונעת ממני ליצור מערכות יחסים או קשרים (אני הומו כמובן) וכתוצאה מכך אני מחפש חיבה/אהבה כסטוצים וזה רק גורם לי להרגיש יותר גרוע. נפגשתי אתמול עם בחור שגדול ממני ב10 שנים לדוגמא, משהו שלא עשיתי עד עכשיו. ופשוט כל כך נמשכתי אליו והיה לי נחמד איתו ורק הרגשתי יותר רע אחר כך שהבנתי שלא יכול להתפתח כאן שום דבר רציני. זה מרגיש רע כל כך

31/05/2009 | 19:36 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גור, מתיאוריך מצטיירת מצוקה רבה, אך כל ה"הפרעות" שאתה מספר עליהן, כגון חרדה חברתית ודיכאון ניתנות לטיפול ובגיל 20 אפילו לטיפול מוצלח מאוד. ראשית, יש צורך לברר בריאיון פנים אל פנים עם איש מקצוע האם אתה סובל מחרדה חברתית, מדיכאון או משניהם. אם ניקח את המקרה שאתה מביא כדוגמא - אין שום סיבה, למשל, להרגיש רע מהפרשי הגילים ואתה אכן מציין שנמשכת לבחור והיה לך נחמד איתו. בתור סטוץ, זו הצלחה גדולה מאוד. אני לא יודע מה עשית או לא עשית כדי שזה יהיה יותר מסטוץ, האם הבחור מעוניין ביותר מסטוץ וכו'. כיום יש שיטות יעילות מאוד לטיפול הן בחרדה חברתית והן בדיכאון וזאת הן ע"י טיפול פסיכולוגי והן ע"י טיפול תרופתי שיכול להגביר את הסיכויים של הטיפול הפסיכולוגי להצליח. פנה לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש ואני משוכנע שהוא יוכל לעזור לך. גם קבוצת תמיכה כמו זו הפועלת בארגון הנוער הגאה igy.co.il יכולה להועיל גם לחרדה החברתית וגם לבדידות העולה מפנייתך. נצל את העובדה שאתה עוד בגיל המתאים ופנה אליהם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-frienldy.co.il

01/06/2009 | 18:27 | מאת: גור

אני מחפש סטוצים כדי להרגיש אינטימיות ולא כי אני רוצה סקס. ואם האינטמיות הזאת פתאום מתפתחת למשהו יותר רציני אני ישר נבהל (לפחות ב2 מקרים) על מה זה יכול להצביע? למה זה גורם לי להרגיש ככה?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים