דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/05/2009 | 23:18 | מאת: נעמה

שלום, האם שמעת על שיטת טיפול מיני בשם סרוגייט. כאשר הטיפול הוא במגע מיני של המטפל במטופל על מנת לתקן/לייצור מיניות תקינה. האם זו שיטה מוכרת? האם אין סכנה בזוגיות המדומה הזאת? תודה

27/05/2009 | 23:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נעמה, סרוגייט פירושו בן או בת זו חלופיים. מדובר בחלק מטיפול סקסולוגי, כאשר הסקסולוג מתווה את הטיפול, נותן הוראות לסרוגייט ופוגש תוך כדי הטיפול הן את המטופל והן את הסרוגייט למעקב. זהו, למעשה, טיפול מיני שמשתמשים בו בעיקר כאשר אין בן או בת זוג טבעיים לאדם שסובל מקשיים בתפקוד המיני. יש המרחיבים את תפקיד הסרוגייט מעבר לעניין הטכני המיני - למשל, בחור ביישן ומופנם באופן קיצוני שאין לו מספיק ביטחון להתחיל עם בחורה יכול לתרגל זאת על הסרוגייט בתנאים מוגנים. שאלתך על הסכנה בהחלט במקומה ולא כל אחד או אחת מתאימים לטיפול בעזרת בן זוג חלופי. אחת ה"סכנות" היא התאהבות במישהו שבעצם תפקידו הוא תפקיד של מטפל מקצועי וההתאהבות הזו אינה יכולה להתממש. יש להבהיר היטב את הציפיות, לערוך "חוזה" טיפולי ברור, לוודא שהמטופל מספיק חזק כדי להשאיר את הדברים בתוך המסגרת הטיפולית ועוד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים