שירת הברבור: הומו שהפך לסטרייט.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/05/2009 | 07:50 | מאת: גד

שלום, אני לא מבין את המאמר הארוך הזה? מה משמעותו? שאפשר לשנות נטייה מינית? לא הבנתי את זה..

14/05/2009 | 10:02 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום גד, לטובת הגולשים נבהיר שמדובר במאמר הבא: http://www.shrink-friendly.co.il/latent.html המאמר מדווח על ניסיון, לכאורה מוצלח, לשנות את הנטייה המינית של הומוסקסואלים להטרוסקסואלים. ניסיון זה לא נעשה בדרך מקצועית, אלא ע"י קבוצות תמיכה להומוסקסואלים שמופעלות ע"י ארגונים דתיים של הכנסייה בארה"ב (בארץ קיים ניסיון דומה ע"י ארגון "עצת נפש" בראשות הרב שלמה אבינר, אשר טוען שבעזרת כוח רצון אפשר לשנות נטייה מינית). מניסיון של שנים רבות, אנו יודעים שניסיונות אלו נוטים להשאיר את האדם קרח מכאן ומכאן ומסתיימים בד"כ בדיכאון גדול. עורך המחקר, פרופ' רוברט שפיץ, הוא אותו פסיכיאטר שהיה בזמנו פעיל להסרת ההומוסקסואליות ממדריך האבחון (DSM). מאז הוא נתקל בהפגנות רבות של הומוסקסואלים ולסביות שלכאורה "השתנו" והוא החליט לחקור את התופעה ומצא שבמקרים מסוימים, בעיקר כאשר מדובר באנשים מרקע מסורתי-דתי, טיפולי ההמרה יעילים. לא ברור כמה זמן ה"שינוי" מחזיק מעמד, ה"שינוי" אינו מחסל את המשיכה לגברים אלא רק את ההתנהגות, כלומר, באופן די מלאכותי אדם שיש לו משיכה לבני שני המינים יכול לבחור שלא לממש את משיכתו לגברים וכן לממש את המשיכה לנשים, גם אם היא חלשה יותר. כלומר, מדובר למעשה בסוג של התנזרות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים