שקט נפשי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

09/05/2009 | 00:27 | מאת: קרן

ד"ר גידי שלום שמי קרן בת 24, זו הפעם השלישית לערך בשנים האחרונות שאני מוצאת את עצמי מפנה אליך שאלות בנוגע לנטייה מינית. עוברת עלי תקופה טובה בהיבט המקצועי/משפחתי, בסה"כ אין לי סיבה לחוש מדוכאת, אך מחשבות לחוד ומציאות לחוד..מה שקורה בחיי היום יום זה שאני רוב הזמן מתהלכת בפנים קודרות,מתוחה,עצבנית,ובעיקר פסיבית לכל אלו מתלווים תחושות קוצר נשימה בלילות וקשיי הרדמות מעת לעת. כל זה בעקבות ההתמודדות עם תחושות שונות, עוד בילדותי זכורה לי המשיכה שחשתי כלפי בנים ובנות, בגיל ההתבגרות נתקפתי חרדה בעקבות כך, לימים הכרתי בחור שהיה אהבת חיי, ועימו יצאתי תקופה אינטנסיבית של חמש שנים, גרנו ביחד בחלק מהזמן, הקשר היה עמוק,בוגר,מכיל, למרות האהבה הרבה לא מנעתי מעצמי להתנסות בחוויות מיניות עם בנים ובנות, המגע באישה היה עוצמתי, מהנה, אך מפחיד. בגיל 18 פניתי לטיפול פסיכולוגי שערך שנתיים, טיפול שהציל אותי ממצב נפשי ירוד, קיבלתי "כלים" שאיתם אני מתמודדת בחיי. יש לציין שאני בחורה שמחה מטבעי, אופטימית, וחיובית מאד. לפני חצי שנה נפרדתי מבחור שהכרתי, והחלטתי להתמודד עם הצד המודחק, הכרתי מישהי שגרמה לי להרגיש מאוהבת בפעם הראשונה בחיי לצערי הדברים לא הסתדרו, כך שלא יצא לי לחוות קשר של ממש. אני עדיין חושבת עליה, וכשלא, אז אני מזכירה לעצמי כמה שהכל מורכב וקשה, ונתקפת אכזבה גדולה. בזמן האחרון אינני מרגישה משיכה לגברים, מה שמטריד אותי זו התחושה שעלי לבחור צד, החיים בשני עולמות אלו שונים כל כך ומבלבלים, מה כל זה אומר עלי? אשמח לשמוע את דעתך בנושא,תודה וסליחה על אורך הדברים.

09/05/2009 | 08:40 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום קרן, אני מתקשה להאמין שהמצוקה הרבה שאת מתארת (עצבנות, פסיביות, נדודי שינה) נובעת אך ורק מהקונפליקט באשר לנטייתך המינית ועל כן אני בהחלט ממליץ לך לחזור ולפנות שוב לטיפול פסיכולוגי שכבר הוכיח את עצמו בעבר לגבייך. הצורך לבחור באחד משני העולמות (גברים או נשים)נראה לי מיותר. הוא מאפיין ביסקסואלים רבים והמטרה בטיפול בהם היא דווקא לעזור להם ליהנות משני העולמות. כרגע אמנם אינך מרגישה משיכה לגברים, אך את מתארת קשר עם גבר שהיה אהבת חייך (אני מתאר לעצמי שגם לא סבלת איתו מבחינה מינית). תופעת ה"סדרתיות" מוכרת בקרב ביסקסואלים ומשמעותה שיש תקופות בהן המשיכה לבני אותו מין דומיננטית יותר ויש תקופות בהן המשיכה לבני המין השני יותר דומיננטית. בכל אלה משחק כמובן תפקיד מרכזי המרכיב האישי - את מי תפגשי, עם מי תהייה לך כימיה, עם מי במאזן השיקולים הכולל תרצה לחלוק את חייך: http://www.shrink-friendly.co.il/a11.html . בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים