פחד מאיידס

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/03/2009 | 11:14 | מאת: אביעד

שלום אני בחור בן 38 גיי עם חבר כבר מספר חודשים. מדי פעם עולה לי החשש שאני חולה באיידס למרות שלרוב אינני עושה דבר המצדיק חשש שכזה. כבר שלושה וחצי חודשים שיש לי חבר ולאחר שהיינו חודשיים ביחד ביצענו בדיקת איידס ושנינו יצאנו שליליים בבדיקה. למרות זאת אני לא שקט ותמיד חושש שאולי בכל זאת נדבקתי , אולי הוא בוגד בי עם מישהו והדביק אותי למרות שאני יודע שזה ממש לא סביר ואין לו אופי של בוגד.

02/03/2009 | 08:11 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אביעד, פחד לא רציונאלי מאיידס מוכר כיום כהפרעה נפשית לכל דבר (איידספוביה): http://www.shrink-friendly.co.il/a38 מדובר, למעשה, בסוג ספציפי של היפוכונדרייה הדורש אבחון וטיפול. קיים לצורך כך טיפול התנהגותי-קוגניטיבי ספציפי להיפוכונדרייה. במקרה שלך, נוסף על כך היבט זוגי של היחסים בינך ובין בן-זוגך, משום שאינך חושש להידבק באיידס באופן כללי, אלא ספציפית דרך בן-זוגך, מה שמעורר שאלות של אמון, חרדת נטישה שאולי מלווה אותך בקשר וכיוצא באלה נושאים שיש להתייחס אליהם בכובד ראש במסגרת טיפול פסיכולוגי אישי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים