לד"ר רובינשטיין

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/02/2009 | 09:56 | מאת: ד

האם לפי ההסבר הפרוידיאני, ועל אותו משקל, אב שתלטן וחונק ואם יחסית פסיבית - מגדילים את הסבירות ללסביות??

26/02/2009 | 10:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ד', לא בדיוק (-: האמת שפרויד עסק הרבהה פחות בהומוסקסואליות נשית מאשר בגברית. הדינמיקה אצל לסביות שונה במקצת. הבן בשלב האדיפאלי שואף באופן לא מודע להשיג את אימו, אך פוחד מהאב (מה שמכונה "חרדת סירוס") ולכן בתהליך התפתחותי תקין הוא מזדהה עם האב, שואף להיות כמוהו, כל זאת בתנאי שהאב הוא דמות ראויה להזדהות והיחסים עימו תקינים - ואז הוא גם "בורח" מהגנתיות-היתר של האם לזרועות אביו וגם אומר לעצמו שכמו שאבא השיג את אמא, אני אשיג נשים אחרות (אולי דומות לאמא?). לבת, לעומת זאת, אין "חרדת סירוס" מפני האם, אך יש לה בהחלט פחד לאבד את אהבת האם אם "תממש" את משיכתה לאביה (תסביך אלקטרה במקום אדיפוס). בתהליך התפתחות תקין האב מעדן את דחפיו המיניים כלפי ביתו ודואג לה (לפעמים בצורת הגנת-יתר ולפעמים לא) וכך מתאפשרים יחסים תקינים גם אם אמא. כאשר התהליך משתמש והאב מרוחק, ולפעמים גם האם אדישה וקרירה בגילים הקריטיים של השלב הפאלי (3-5), הבת עשויה לחפש בבגרותה "אהבת אם" אצל נשים במקום "אהבת אב" אצל גברים. הרבה פחות ברור מההסבר לגבי גברים, אך זה הכיוון הכללי של המודל וכמובן שחייבים לזכור שמדובר במודל שלא עבר שום תהליך של בדיקה אמפירית שיטתית (המודל לגבי הגברים עבר כמה בדיקות כאלה והוכח כמסביר חלק גדול מהנטיות ההומוסקסואליות של גברים). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

12/03/2009 | 22:09 | מאת: מודאג

רג רגע אפשר לקבל הסבר קצר מגוע נהיים הומואים? למה התכוונתה עכשיו למודל שמסביר חלק גדול מנטויות הומוסקסואליות? אם יודעים מה הסיבה אז מדוע אי אפשר ,לתקן" הומוסקסואליות? בכלל אני מעוניין לקבל הסבר על המודל שהסברתה הרגע. תודה.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים