re;מצב קשה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/02/2009 | 21:09 | מאת: עידן

גידי שלום בהמשך לתגובתך,ברצוני לפתוח את הלב ולשפוך על הנייר את מה שאני מרגיש,בתקווה לקבל ממך עוד עצות חכמות כמו שצייניתי,ההרגשה בחיי היום יום היא נוראית,כאדם שהוא "late bloomer" בגילוי נטיותיו,ועל אף שאינני יכול להיות בטוח ברגשותיי,אני מלא בחרדות ופחדים.בעצם,כל החרדות והפחדים וההסתגרות בבית למשך שנים(למרות שעבדתי ולכאורה חייתי וביליתי ושמרתי על קשרים חברתיים),כל אלו יצרו אישיות של אדם מפוחד ומבוהל,וחסר חוויות במידה מסוימת וחסר חוכמת חיים ורחוב.בהקשר זה אני רוצה לציין שהתחברתי מאוד למה שכתבת על הפרעת אישיות תלותית ,בהרבה מאוד מובנים.עוד משהו גידי,הוא השנאה העצמית:השנאה העצמית על זה שאני שונה לא נראה לי שאי פעם תעבור!חוסר הקבלה העצמית,תחושות הניכור והידיעה שתמיד אהיה שונה.אני לא יודע אם אי פעם אוכל לקבל את עצמי,עד כדי כך...והרי הסביבה גם לא תמיד תקבל אותי,איזה עתיד צפוי לי ?למה אינני רגיל ?? מחכה לתגובתך

26/02/2009 | 10:34 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עידן, העתיד הצפוי לך הוא, במידה רבה מאוד, מה שתחליט לעשות עם חייך. כמובן, שישנן נסיבות, מזל ומקריות בחיים, שאין לנו שליטה עליהם, אך חלק גדול מאוד תלוי בנו. במקום לעסוק בשאלה "למה אינני רגיל?" - עסוק בשאלה "מה אני יכול לעשות כדי לשפר את חיי?" כאן באמת הרבה דברים שאתה מסוגל לעשות והם: הערכה מחדש של הטיפול התרופתי (שינוי המינון או התרופה בהתייעצות עם פסיכיאטר), טיפול פסיכולוגי, אם לא פרטי אז במסגרת ציבורית (או במסגרת הביטוחים המשלימים של קופות החולים בו הטיפול מסובסד או במסגרת מרפאת חוץ פסיכיאטרית של בי"ח כללי באמצעות טופס 17 ע"י פסיכיאטר של קופ"ח) ומה שמאוד יכול לעזור כתוספת לטיפול הפסיכולוגי האישי הוא, במקרה שלך, טיפול קבוצתי שניתן במחירים סבירים ביותר, אפילו במצבך כאן: www.igroups.co.il. שלוש המטרות שאתה צריך להציב לעצמך ובטיפול הן (א) יציאה מבית אמך, (ב) עבודה (לא חשוב במה) ו-(ג) המשך לימודים (כל למידה מעלה את הדימוי העצמי). הנה לך, אפוא, "מרשם" לשיפור חייך בצורה משמעותית. מעמדה כזו קשייך סביב הנטייה המינית יהיו בטלים בשישים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

03/03/2009 | 21:32 | מאת: אור

אני מכיר את המצב שלך מקרוב ואפילו יותר מידי קרוב מה שכן אוכל לתת לך טיפים איך קודם לעזור לעצמך אני בן גילך עם אותם סממנים כיום אני יותר נינוח אם תרצה זה המייל שלי תרגיש חופשי [email protected] ולידע כללי עד היום לא התגברתי על המשיכה אבל לפחות פנימית אני רגוע.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים