מין אורלי מסוכן?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/02/2009 | 18:42 | מאת: מעניין וגם חשוב

האם יש סכנה בהידבקות באיידס ובשארמחלות מין דרך מין אורלי אם אין פצעים בפה? או שרק נדמה שאין פצעים. . .

22/02/2009 | 07:07 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, סכנת ההידבקות באיידס דרך מין אוראלי פחות נמוכה מאשר דרך מין אנאלי (ללא קונדום), אך עדיין קיימת. ראשית, כמו שאתה רומז בצדק, קיימות דלקות חניכיים שאינן מורגשות ואז החניכיים מדממים וקיים אפשרות של מגע נוזל הזרע בנוזל הדם (כנראה שההידבקות דרך נוזל הרוק אכן אפסית, בניגוד למה שחשבו בעבר). שנית, קיימת אפשרות לבליעת ה-precum שפליטתו אינה מורגשת ואז, כאשר יש דימום כלשהו במעי (גם הוא לא מורגש) קיימת אפשרות הידבקות. אני יודע שמין אוראלי עם קונדום אינו מהנה כמו מין אוראלי בלי קונדום, אך זו התשובה מבחינה רפואית נטו. רמת הסיכון שאדם מוכן לקחת על עצמו היא, כמובן, עניין אישי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים