סקרנות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/09/2005 | 12:15 | מאת: נורית

אני אישה הטרוסקסואלית ונכנסתי לדיון הזה מתוך סקרנות . מעניין אותי לדעת מה קורה בידיוק אצל גברים הומוסקסואלים . תסלחו לי על הבורות . אם אין משיכה מינית ,אין זיקפה ?מה מרגיש גבר כלפי אישה שמולו :מין חברות,ידידות ? האם לא יתכן מצב שגבר נפגע רגשית מקשר עם אישה/נערה ,בגיל ההתבגרות וכתוצאה מכך התרחק מנשים והתקרב לגברים (הרי ההורמונים פועלות )והעריץ בחור ומכך הגיע למסקנה שהוא הומו .(הרי ערצה הוא דבר שקורה בלי קשר למין הנערץ) האם שתיית אלכהול בפבים מגיל צעיר (16-17)לא יכול לגרום לאין אונות ו.או חוסר משיכה לבנות וכתוצאה מכך לחשוב שהוא הומו . האם מחלה או משבר אחר במשפחה הקרובה יכולים לערער את הזהות המינית (ע"י פחד ממוות בהורים או בקרובים האהובים עליו )וכתוצאה מכך חיפוש אחר דמות גברית תתומכת . אודה לכם אם תיתייחסו לשאלות ותבהירו לי את הנושא

15/09/2005 | 14:37 | מאת: שינוי

לדעתי כל הדברים שהזכרת אפשריים (אולי מלבד העיניין של פאבים במועדונים שניראה לי שלא ייתכן), ועל חלקם אפילו דנו כאן בפורום (עיניין הדמות הגברית והמשפחה). ולכן אני חושב שמשפט מסוג "מי שנימשך רק לגברים הוא הומוסקסואל" הוא משפט שלא מוסיף מידע, זוהי פשוט ההגדרה, וההגדרה לא תורמת הרבה. שאלה הרבה יותר מעניינת לאינדיוידואלית לכל אדם היא מדוע הוא ספציפית נימשך לגברים ולא נימשך לנשים ועליה כדאי לו לחשוב.

15/09/2005 | 20:19 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נורית, איננו יודעים בדיוק את הסיבה למשיכה הומוסקסואלית. קיימות רק השערות, חלקן זכו לביסוס חלקי ואת יכולה לקרוא עליהן בפורום. מה שברור הוא שהסיבות שאת מציינת אינן סבירות, כי ידוע מעל לכל ספק שהומוסקסואליות מתפתחת ברוב המקרים לפני גיל ההתבגרות, או לפחות המשיכה לבני אותו מין מתפתחת קודם לכן. אירוע נקודתי כזה או אחר כמו אלה שאת מציינת אינו יכול לגרום להיווצרות משיכה חד-מינית. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.gidi.home-page.org

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים