הגבר האידאלי,רחוק מהפנטזיות שלי...,מה עושים???

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/09/2008 | 03:16 | מאת: עידו

היי לפני כמה חודשים הכרתי בחור זהב,אבל ממש.... פעם ראשונה שזוגיות מצליחה להחזיק מעמד והבחור בוגר,איכותי ונהדר.... בהתחלה הייתה משיכה עזה ומפעם לפעם אני מרגיש את המיצוי,חוסר הגיוון בין גברים חסר לי עד מאוד,למרות שהסקס בינינו טוב ואיכותי עדיין חסרות לי המון פנטזיות שאיתו לא אוכל להגשים. אני כנראה אוהב את הגברים עם האגו "המניאקים", שאוהבים לשחק ברגשות שלא קל להגיע אליהם ומנסיון שלי עד היום היו לי את הגברים האלה ,אבל שורה תחתונה גרמו לי סבל רב בסופו של דבר.ודווקא הבחור המקסים האוהב והתומך לא גורם לי לריגושים כאילו הכל זורם וטוב ואין את החיספוס(אולי אתה מבין את כוונתי) חסר לי לדוגמא. הסקס המלוכלך והסקסי שהיה לי בעבר(סקס חזק על הקיר וכו':)) איתו הכל מתוק וחמוד בעדינות ,חסרה לי האגרסיביות,הגבריות,החיזור האובססיבי שלו אלי גורם לי שחיקה וחוסר עניין,כאילו שהכל טוב מידי זה גם לא טוב כי חסרים המון אתגרים שאליהם הייתי רוצה להגיע. מה אתה אומר?.....

20/09/2008 | 08:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עידו, הדילמה שאתה מעלה היא דילמה אוניברסאלית בין חיפוש אחר ריגושים וגיוון ובין חיפוש אחר יציבות וביטחון שקשר זוגי אמור לספק. אין פתרון יחיד וחד-משמעי לדילמה זו. ברור, שלא היית רוצה להפוך את אחד הגברים האגו-מניאקים לבן זוגך ויתר על כן, גם אם היית מצליח בכך, הוא היה מאבד מ"קסמו" מהר מאוד. כאשר בוחרים בין שתי אלטרנטיבות, תמיד אנו מחמיצים את האלטרנטיבה שלא בחרנו בה. אם כן, אפשרות אחת היא פשוט להזכיר לעצמך שיציבות בקשר היא הרבה יותר קשה להשגה ולא שווה לסכן אותה. אילן גבוה מאוד שאני אוהב להיאחז בו במקרים כאלה הוא פרויד, שאמר שסובלימציה (עידון) היא מנגנון ההגנה הנעלה והמפותח ביותר. אם כן, במידה ותמצא דרך לעדן את התשוקה לגבר אגרסיבי (אולי אפילו לא לעדן אלא לאונן מול סרט כחול בעל תכנים כאלה), גם כך אתה עשוי להרוויח את החבר המיטיב שלך. דרך אחרונה, שנויה במחלוקת, היא להעניק לעצמך צ'ופארים קטנים בכיוון שחסר לך. יש הקופצים לסאונה פעם ב... כדי לממש את הדחף החייתי יותר... יש המשלבים זאת עם נסיעה לחו"ל מפעם לפעם... אינני רוצה להתייחס לפתרון זה דרך הפריזמה המוסרית, אך אם נוקטים בפתרון זה במידה סבירה שאינה פוגעת בקשר, היא עשויה להרגיע את הבעירה הפנימית לזמן-מה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

21/09/2008 | 16:13 | מאת: רועי

היי לכאורה, מדובר בעניין של בחירה: יציבות וטוב לעומת תשוקה אך...? לא ברור לי אם היה לך רע שם בעולם בו היה סקס על הקיר (פרט לרע שעשו לך, כנראה כשהם עזבו). אני חושב שכדאי מאוד שבתחילת הקשר תהיה תשוקה ומשיכה. אני חושש מצד אחר, שניסיון חיים עשיר בכיוון מסוים (סקס מזדמן וכו') יכול להקהות את החושים ולגרום לנו שלא לשפוט נכון את המציאות. איני מסכים עם פתרונות של סאונה, או נסיעה לחו"ל. אולי בגלל שקשה לי לנתק את העניין הלויאלי-מוסרי מהם. אני חושב שאתה צריך להשקיע במלוא העוצמה בקשר הזה, או להגיע למסקנה שאולי סגנון החיים שהיה לך עד כה לא היה כל כך רע. מה אתה אומר?

16/02/2009 | 23:04 | מאת: יעקב

מה עם לדבר עם החבר הנוכחי שלך? תקשורת היא הבסיס ליחסים בינאישיים. יש לך שתי אפשרויות : 1. החבר שלך ינסה לגלם את דמות המניאק בזמן שאתם מקיימים יחסי מין. 2. הוא יגעל ממך לחלוטין ויזרוק אותך לאשפתות. אבל, מהתיאור שלך אותו, לא נראה לי ש2 סביר במיוחד :-) אתה יכול לנסות בלהציע קצת יותר אגרסיביות במהלך האקט ( ולהט הרגע ). אם אתה מפחד להעלות את הנושא ישירות, אז תציע ללכת לאחד ממועדוני הBDSM בארץ (בתור סתם חוויה חד פעמית או משהו) אם הוא יסכים , אז תדע שהוא לפחות פתוח לנושא של אגרסיביות ( אתם לא חייבים מן הסתם לעסוק בBDSM). אם הוא לא יסכים, אז וויולה! פתחת את הדלת לשיחה בנושא... ככה את תוכל לחפור לו בראש מבלי שהוא ידע את כל הפנטזיות האפלות שלך.. :-) מקווה שעזרת ולו בקצת.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים