התלבטויות מעיקות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

09/09/2008 | 23:54 | מאת: קרן

שלום רב שמי קרן בת 24 בקרוב, היחסים הראשונים בחיי התחילו בגיל 14 יצאתי עםו בחור קרוב ל-6 שנים באופן רצוף, אהבתי אותו מאד הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית. אוסיף ואומר שאני מייחלת לעצמי קשר כזה מבחינת העוצמות שהרגשתי, העיניין שמבחינה אנטלקטואלית הרגשתי שאני מובילה והחלטתי החלטה אמיצה לסיים את הקשר. באותה תקופה הרגשתי במקביל צורך עז להתנסות בקשר מיני עם בנות, ואף היו לי מס' מגעים מיניים בלבד, יש לציין שמעולם לא הצלחתי להתאהב באישה. מכמה סיבות החלטתי בזמנו לפנות לטיפול פסיכולוגי, שנמשך שנתיים. ובין היתר שוחחתי בפתיחות מלאה ובכנות על הנושא הזה, הגעתי להחלטה שלסבית אני בטוח לא...מה שכן לעצת המומחית החלטנו יחד שאין צורך "להגדיר" ושבני אדם מסוגלים להימשך/ לפנטז/ להרגיש/ לחשוב במקרה שלי על בנות מידי פעם, ואין זה אומר דבר, ההפך העיניין לגיטימי ואני צריכה להרגיש בנוח עם הרבגוניות שזכיתי לה. מאז...עברו כמה שנים וכל קשרי היו עם בנים, יש לציין שאני רואה את "המימוש העצמי" שלי לצד גבר, יחד עם זאת כשאני בחברת נשים לסביות, אני נבוכה, ומשהו בתוכי גורם לי לנסות למצוא חן בעיניהן, או לרצות לפלרטט, כמו כן איו לי רצון ברמה היומיומית לשכב עם אישה, אני מסתפקת בפנטזיות לפעמים, ברמה הטכנית אין לי בעיה לבצע זאת, אך קשה לי לפתח רגשות. שאלתי היא מה זה אומר עלי? האם זה נכון לומר שאני בי עם משיכה חזקה לגברים? חשוב לי לציין שהמחשבות הללו עולות כאשר אני נקלעת לתקופות של אי וודאות בחיי, כמו מצב של החלפת מקום עבודה או כל שינוי שהוא משמעותי. תודה מראש

10/09/2008 | 07:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום קרן, אדם (גבר או אישה) יכול בהחלט להימשך ברמות שונות לבני שני המינים, לפעמים הקשר הרגשי שמור לבני מינו, לפעמים לבני המין השני ולפעמים הוא מסוגל לקיים קשר רגשי עם בני שני המינים. יש שיאמרו שאת מדחיקה חלק ממשיכתך לנשים בגלל הומופוביה (פחד מהומוסקסואליות) ולכן אינך מרשה לעצמך לפתח רגשות כלפי נשים לסביות. הדחקה היא מנגנון הגנה חשוב מאוד שלא הייתי מציע להילחם בו בכל מחיר. הואיל ובחברתנו קל יותר למסד קשר עם בן המין השני, נשמע שהיגעת להסדר טוב עם עצמך בשלב זה. עוד על ביסקסואליות תוכלי לקרוא במאמר הבא: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים