נטייה מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

31/08/2008 | 22:41 | מאת: אין לי שם

מחבר: שאלה טובה תאריך: 30.8.2008 שעה: 22:49 היי, הכרתי וירטואלית לפני שבועיים מישהי שלדעתי מגדירה את עצמה כסטרייטית שנמשכת גם לבנות. היא טוענת שהיא לא יכולה להתאהב באישה או לנהל מערכת יחסים עם אחת. בעבר היו לה קטעים מיניים ספורים עם נשים, אך רוב קשריה המיניים היו עם גברים. היא מאוד נמשכת לגברים ומתאהבת בהם. אני לסבית גמורה, ואני מנסה להבין מה היא מרגישה ( עד כמה שזה אפשרי ) אני לא נמשכת לגברים בכלל ובטח שלא מתאהבת בהם. אצלי לפחות רגש ומשיכה באים ביחד, אני לא חוויתי מעולם משיכה למישהי מבלי שיהיה לי סוג של רגש אליה וכשאני כותבת רגש אני מתכוונת במובן שהיא תרצה אותי, תימשך אליי, תחשוב עליי ותתגעגע.. אני מנסה להבין איך המנגנון הזה של משיכה בלבד עובד? החיבור של רגש ומשיכה נראים לי בלתי נפרדים... מה אמורים להרגיש כשרק נמשכים? גם אם אראה בחורה ברחוב ואחשוב שהיא מושכת זה נראה לי בא יחד עם סוג של רגש... נורא קשה לי להסביר למה אני מתכוונת.. מעולם לא חוויתי רק משיכה.. או שכן? אולי לנסות להסביר לי מהי משיכה נטו זה כמו להסביר לעיוור מהו צבע.. אתה חושב שתוכל להבהיר לי מהי רק משיכה? מה היא מרגישה כשהיא אומרת שהיא "רק" נמשכת לבנות אך לא מפתחת כלפיהן רגש? אגב, ממש לא מזמן הכרתי מישהי שאמנם הגדירה עצמה כדו-מינית אך גם היא טענה שלא חושבת שיכולה להתאהב בבנות.. אבל אז היא הכירה אותי.. יכול להיות שנטייה כזאת יכולה להשתנות?

31/08/2008 | 23:52 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

יקירתי, את פשוט יותר מפותחת מבחינה רגשית מאשר הנשים שאת מתארת! המיזוג בין מין ורגש הוא מותר האדם על הבהמה ואין לך אלא להעריך את עצמך על כך. לגבי חברותייך - אנשים (נשים וגברים) דו-מיניים מוצאים לעצמם הסדרים קוגניטיביים, רגשיים וחברתיים שונים כדי לחיות עם עצמם בשלום (או, בשפה מקצועית, להימנע מדיסוננס קוגניטיבי). יש כאלה שמסוגלים למזג מין ורגש עם שני האובייקטים בתקופות שונות בחייהם, יש כאלה שמייעדים את בני מינם רק ליחסי מין ומדחיקים את הרגש כלפיו ויש כאלה שמייעדים את בני המין השני רק ליחסי מין ומסוגלים לשלב מין ורגש רק עם בני מינם: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html . בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

01/09/2008 | 00:04 | מאת: לא חשוב

התשובה של גידי הייתה נבונה וחכמה רק הבעיה שהמציאות הרבה יותר שונה מהשפה המקצועית ברגע שאת נמשכת הרגש אצלך עובד חזק מאוד ואת מפתחת יחד עם המשיכה סוג של רגש לכאן לכאן עם את יוצאת עם מישהי והיא אומרת לך שהיא מאוד נמשכת אלייך אך אין לה שום רגש מעבר קחי בחשבון שהיא משקרת והיא פשוט לא רוצה שיקרה משהו בקשר הזה כי אצל בנות המשיכה נעשית כמו כלים שלובים יחד עם הרגש אני לא מכירה את הסיפור ויכולה פשוט להעיד שברגע שאותה גברת נמשכת אלייך יש לה רגש כזה או אחר חזק או חלש אלייך כמו שאמרתי בהתחלה המציאות העגומה לא נותנת לאנשים לעשות מה שהם מרגישים ושמים תוית כזו שהם נמשכים ותו לאו ברחי מזה ומסוג של אנשם כאלה כמו מאש או שפשוט תזרמי ....

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים