הומו

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/07/2008 | 12:09 | מאת: טל

שלום רב, אני בן 31, ביישן ומופנם, ומעולם לא יצא לי להיות עם בחורה, לעומת זאת באופן אקראי הכרתי בחור בגילי, גם ביישן ומופנם כמוני, התאהבנו, והבנתי שזה מה שאני רוצה. הבעייה שלי היא הוריי, שיודעים שמעולם לא יצאתי עם בחורה, אבל בכל זאת לוחצים עליי להתחתן. אני יודע שהם יודעים שאני הומו, אבל עושים הכל כדי להילחם בזה, החל מביטויים כמו "תתחתן עם בחורה ותהיה כבר בן אדם", וכלה בזה שאמא שלי מנסה לנהל לי את החיים וקובעת שיהיו לי 2-3 ילדים ואני צריך למצוא בחורה כזו או אחרת. ההורים שלי באופן מוחלט מתעלמים מכל הנושא ההומוסקסואלי, ולי אין אומץ לדבר איתם על זה, ואני מרגיש שאם אני אגיד להם הם פשוט יתנתקו ממני. אגב אין לי מושג מאיזה סיבה הוריי לא מקבלים את זה, הם חילוניים, משכילים וליברלים. מה לדעתך עליי לעשות? תודה

19/07/2008 | 23:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום טל, גם אנשים חילוניים, משכילים וליבראליים הופכים לעיתים קרובות להיות הומופוביים כשמדובר בבן שלהם. יכול להיות שהוריך אינם הומופוביים ממש, אך מתוך הכרה בעובדה שחייהם של הומוסקסואלים עלולים להיות קשים יותר בגלל תגובות החברה, הם רוצים עבורך חיים פשוטים וקלים יותר. כך או כך, אם אתה עדיין גר בבית הוריך, נראה לי שהגיע הזמן לעזוב את הבית וליצור קודם כל הפרדה פיזית. ככל שתהייה עצמאי יותר ותחיה חיים נפרדים יותר מהוריך (ואינני מדבר על נתק), יהיה לך קל יותר לשאת את התנהגותם. פרט לכך, ישנן דרכים מדרכים שונות להבהיר להוריך שאתה הומוסקסואל ואינך יכול להשתנות. אתה יכול להשאיר להם מכתב, למשל, ולכלול בו גם הפניה לעמותת תהל"ה להורי הומוסקסואלים, כך שתהייה להם כתובת מיידית להיעזר. אתה יכול להיעזר במטפל גיי-פרנדלי שידריך אותך ואולי גם יקבל אותך ואת הוריך לשיחה או לכמה שיחות משותפות. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים