אמא לבת לסבית ולבן הומו

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/03/2008 | 22:23 | מאת: שרון

יש לי בת בת 21 שהיא לסבית ועל כך היא סיפרה לי בגיל 16. אני כמובן קבלתי אותה כמו שהיא .לקח לי אמנם זמן לעכל אבל הבנתי שככה זה וזהו והבעיה היא שלי ולא שלה.יחסנו מצויינים ביותר ופתוחים,ביתי הוא ביתה וחברותיה חופשיות לבוא ככול שתבחר. לאחרונה גיליתי שגם בני בן ה-18(כרגע חייל בצבא בקורס קצינים)הוא הומו. אני חשדתי בכך ובגיל 17 ניסיתי לדבר איתו על כך אך הוא הכחיש והתחמק ובקש ממני לעזוב את הנושא ולא להתערב בעיניניו יותר. בכל אופן נתתי לו הרגשה שמבחינתי זה בסדר. לאחרונה יחסנו עלו על סירטון והקרע ביננו עמוק על רקע תסכולים גדולים שלו ממני.ואני כתבתי לו מכתב ובו העלתי את האפשרות שכל התסכולים שלו אולי נובעים מכך שלדעתי הוא הומו שעדיין לא יצא מהאחרון מחשש מפני החברה(הוא ילד שפעל ופועלהמון בקהילה ומוכר בישובנו מאוד).במכתב שהחזיר לי כתב בהתרסה שכל חבריו וכל שותפיו לעשיה וגם מפקדיו בצבא כבר יודעים על כך ורק אני נשארתי מאחור. אני אפילו לא יודעת מה אני רוצה לשאול אבל אנסה: 1.למרות שאמרתי לו שמבחינתי הכל בסדר,הגילוי הסופי קשה לי מאוד ואני חרדה לגורלו ואני לא יודעת מה לעשות,ואני לא יודעת כיצד להתמודד ואני מאוד דואגת לו..

12/03/2008 | 22:34 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שרון, אני מבין את התסכול שלך כאם. הדבר האידיאלי היה אילו היית פונה יחד עם בנך לטיפול משפחתי, אך אם בנך לא יקבל את הרעיון הזה, נסי לפנות לבדך ולהודיע על כך לבנך - אולי בהמשך הוא יצטרף. חשוב מאוד ללבן ולעבד את התסכולים שלו ממך ושלך ממנו. באופן ישיר, ביחסים בינך ובינו, באמת נראה לי עדיף שתכבדי את בקשתו ותניחי לו. לא נראה לי שזו בעיה שיכולה להיפתר ללא עזרת איש מקצוע מיומן. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

12/03/2008 | 22:39 | מאת: שרון

תודה על תשובתך. האם ניתן לקבל טיפולים כאלו דרך קופת החולים(אני במאוחדת ) או רק באופן פרטי? ואיזה סוג של מטפל אני צריכה לחפש? האם יש הסבר,חוץ מההסבר הגנטי,מדוע במשפחה אחת התחלפו כל היוצרות? זה מה שאני שואלת את עצמי כל הזמן

13/03/2008 | 18:32 | מאת: דניאל

אז למה עוד לא עיכלת שהבן גם הומוסקסואל ולא הטרוסקסואל? מה גם שאני לא מבין למה לא קיבלת את זה מהשניה הראשונה, אבל נניח שזה עקב ההשפעה החברתית סביבתית עלייך, כמו על כולם. לא ניתן לתאר כמה מתסכלת העובדה שנותנים יחס קשה יותר להומוסקסואלים ויחס קל יותר ללסביות, שכן לא צריכים לעשות לא כך ולא כך, אלא להתייחס בשיוויון מלא להטרוסקסואלים, להומוסקסואלים, וללסביות. מתי יגיע היום הזה, אלוהיי?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים