הומוסקסואליות - מטפל גבר או אשה ?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/03/2008 | 10:13 | מאת: רועי

אני רוצה להתחיל בטיפול נפשי כי אני חושב שיש לי המון בעיות בעקבות המשיכה המינית לגברים האם כדאי לפנות למטפלת או מטפל ? או שאין זה משנה...

05/03/2008 | 22:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רועי, בלי קשר למין המטפל - חשוב מאוד שתפנה למטפל גיי-פרנדלי, כלומר, למישהו שיש לו ניסיון בטיפול בהומוסקסואלים ומכיר את הבעיות המיוחדות הניצבות בפניהם. כשאתה מדבר עם המטפל חשוב לשים לב שמצד אחד הוא לא יראה בנטייה המינית עצמה הפרעה נפשית ומצד שני הוא לא יתעלם מההומוסקסואליות ויאמר באופן אוטומאטי שההומוסקסואליות אינה מהווה בעיה עבורך. אלה שני קצוות שיש להיזהר מהם. מין המטפל חשוב מבחינה אחרת. חשוב עם מי מהוריך יש לך קשר בעייתי יותר ונסה לבחור מטפל מאותו מין (למשל, אם הקשר בעייתי יותר עם אבא, פנה למטפל גבר). במקרה כזה הקשר עם המטפל אמור להיות חוויה מתקנת של הקשר עם אותו הורה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

07/03/2008 | 13:30 | מאת: רועי (אחר)

היי רועי הייתי בטיפול אצל מטפל ומטפלת ועניין המין לא היווה פקטור (אולי הוא יכול לשנות אם וכאשר השיחה תגיע לעניינים יותר פיזיולוגיים או מביכים). בשנים האחרונות אני נוטה להיות מטופל אצל גבר, אך אני חושב שלא צריך להיות הבדל. אני גם מתקשה לחשוב שיש היום מטפלים הומופוביים, כך שההגדרה של מטפל גיי-פרנדלי נראית לי מיושנת, אך אולי אני טועה. בהצלחה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים