תמיכה בבת משפחה שגילתה על אחיה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/02/2008 | 13:46 | מאת: אנונימית

שלום, לפני מספר שבועות גיליתי על אחי שהוא דו מיני. מצד אחד הוא נמשך לבחורות ומצד שני הוא נשמך גם לבחורים. חשוב לי לציין שהוא צעיר בערך בן 18, מבחינת תכונות האופי שלו, תמיד היה חשוב לו להיבלט ולמשוך תשומת לב, הוא רגשני מאוד אימפולסיבי, עקשן ונסחף בקלות אחרי דעות חברתיות כאלה או אחרות. היום הוא מנהל קשר עם בחור מתוך רצון להתנסות. התחושה שלי היא שהוא מתנסה מתוך הפחד שלו למשיכה לבנים, ומצד שני מצהיר שהוא לא הומו כיוון שנמשך גם לבחורות. מתוך מקום של דאגה, הייתי רוצה לדעת איך אני יכולה לעזור לו? מובן שהייתי מעדיפה שיחייה עם בחורה אבל רק משום שיהיה לו יותר קל בחיים מבחינת הסביבה. האם זה נכון לבקש ממנו להיפגש עם פסיכולוג ולנסות לטפח את משיכתו לבחורות יותר? אני כל הזמן דואגת כיוון שכרגע הוא יותר מטפח את משיכתו לגברים. איך אני בתור אחותו הגדולה יכולה לעזור לו?

19/02/2008 | 19:11 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אנונימית, אינני רואה כל סיבה לדאגה באשר למצבו של אחיך. הוא נמשך לשני המינים וכרגע בחר להתנסות עם בחורים. לכן אינני שותף לתחושה שלך, לפיה הדבר נובע מפחד ממשיכתו לבנים. עולמם של ביסקסואלים יכול להיות עשיר ומגוון יותר מזה של סטרייטים או הומואים: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html . בנוסף, פסיכולוגים אינם יכולים לחזק משיכה כזו או אחרת. למעט מקרים בודדים מאוד, המטופל עצמו הוא זה שצריך ליזום את הפנייה לטיפול ולכן אני מציע לך להירגע ולאפשר לאחיך לעשות את הניסויים והטעיות האופייניים לבני גילו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים