חלום ומשמעותו

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/08/2005 | 22:15 | מאת: אשה

ד"ר גידי רובינשטיין שלום, אני בת 29 רווקה, ומאז גיל 15 בערך מתאהבת לסירוגין בנשים ובגברים. יש לי ניסיון מיני עם שני המינים אולם קשר שאני מגדירה אותו כמשמעותי ורציני לא הייה לי. היו מעט קשרים קצרים יחסית שלא היו לי מספיק טובים, רובם עם גברים ושניים עם נשים והרבה התנסויות מיניות בעיקר עם גברים. אני רוצה לחיות עם גבר בעל אופי עדין יחסית הדומה לזה של אשה (וסליחה על ההכללות, אך יש בהן משהו בכל זאת...). יחד עם זאת רגשית קל לי יותר "להתחבר" אל נשים, ופעמים רבות יחסית יצא לי להתחיל להתאהב או לפנטז על נשים שהיו איתי בקשר מקצועי של הדרכה מקצועית או הוראה, בגיל מוקדם יותר הייתי מאוהבת בחברה הכי טובה שלי, קשר שלא התממש. לאחרונה, לאחר שנתיים של דייטים עם גברים שלא הביאו אותי להכיר את אותו אחד שאני מחפשת, אני קצת עייפה מכך. אני מודעת לזה שאני מאוד בררנית ובעלת דרישות מסויימות וגבוהות, אך מרגישה שאני בכל זאת יודעת מה טוב לי (בשונה מהעבר בו לא הייתי בשלה ממש לקשר רציני). אני רוצה להכיר גבר רגיש אך גברי ולחיות אתו ולהקים משפחה. אתמול בלילה הייה לי חלום בו אני נמצאת עם בחור שהייתי מאוהבת בו בתקופת התיכון (ולאחרונה התברר לי כי הוא יצא מהארון, מה ששיעשע אותי נוכח נטייה שלי להתאהב או להידלק על בחורים הומואים מבלי לדעת שהם כאלה). בחלום הוא עבר ניתוח לשינוי מין, ובינינו מתחיל להיווצר קשר זוגי. אני חולמת שאני יורדת "לה" ונהינית מזה וגם ש"היא" מקיימת איתי יחסי מין וכאילו חודרת לתוכי וזה נעים לי. בחלום התחושה היא שמתחיל להיווצר קשר מיוחד ושהוא/היא נותן/נת לי מפתח במתנה, שאיני יודעת למה מפתח זה משמש, אך התחושה היא שזה משהו מאוד משמעותי ושאני צריכה לגלות זאת בעצמי, יש לי תחושה שהדבר מסמל מחוייבות גדולה יותר בקשר ומעין סוד משותף ואינטימי שלנו. עד כאן החלום. בזמן האחרון נוכח העייפות מלחפש, אני מרגישה שמאכזבה אני פונה מחדש לחשוב על נשים, גם אם זה לא ממש מה שאני מאחלת לעצמי. ויחד עם זאת נמשכת גם לגברים וגם לנשים פיזית, אך לא רוצה כרגע לממש משיכה שלי לנשים. אני מתלבטת עם עצמי האם המשאלות שלי הן בלתי אפשריות (גבר רגיש אך אסרטיבי מספיק שיהייה לי נעים לדבר אתו ושהוא יהייה חכם בעיקר מבחינת אינטיליגנצייה רגשית וכו'...)? וקצת מחדש עולה עניין הזהות המינית שחשבתי שכבר עברתי אותו. אני תוהה מה החלום הזה מבטא, והייתי שמחה לשמוע דעתך בנושא.

30/08/2005 | 00:22 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אשה, נדמה לי שהחלום שלך מבטא באמת משאלה לא מודעת. במודע, את מחפשת גבר עדין בעל אופי "נשיי" ובמציאות עושה רושם שאת נלחמת במימוש משיכתך המינית לנשים. והנה, בחלום מצאת לך גבר הומוסקסואל, שעפ"י הסטיריאוטיפים המיניים המסורתיים, נחשב "נשיי" ו"עדין", כמו שאת מחפשת ולפתע הוא הפך להיות אישה. כלומר, המשאלה הלא-מודעת שלך, שמתבטאת ע"י הפיכת הגבר העדין לאישה, שאיתה את מקיימת קשר רגשי ומיני כאחד, היא בעצם לקיים קשר זוגי עם אישה. לתובנה הזו, עפ"י הבנתי, הגבר הזה נתן לך מפתח. השאלה אם תשתמשי במפתח כדי לפתוח או לנעול את עצמך לתובנה זו. אגב, חלום יפהפה, שמעיד על היכולת שלך להפיק תועלת מטיפול פסיכולוגי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

30/08/2005 | 22:10 | מאת: אשה

לד"ר גידי רובינשטיין תודה על התשובה המהירה שמעוררת אצלי מחשבה בנושא. המשך שבוע נעים, אני.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים