פרוש המילים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/10/2007 | 10:20 | מאת: אורח

מה פרוש המילים שירנק פרנדלי,ומה המשמעות שלהם ומה הם מסמלות?

12/10/2007 | 11:07 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אורח, הפירוש המילולי של המילה shrink הוא "כיווץ". במילה זו נעשה שימוש בשפה האנגלית (בעיקר בארה"ב) כסלנג לתיאור מטפלים נפשיים כ"מכווצי ראשים". "אני הולך לשרינק שלי" הוא משפט שניתן לשמוע הרבה בקרב מטופלים. המילה friendly פירושה "ידידותי" ובהקשר של הפורום הנוכחי - הכוונה למטפל שהוא gay friendly , כלומר, אינו רואה בהומוסקסואליות הפרעה נפשית ואינו סבור שיש לשנות נטייה מינית בטיפול פסיכולוגי. "שרינק פרנדלי" הוא שמו של טור שכתבתי בירחון "הזמן הוורוד" במשך 3 שנים ועניינו נושאים העולים מתוך הטיפול הפסיכולוגי בגייז. בגלל התהודה הגדולה של מדור זה החלטתי לאמצו ככותרת לפורום זה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-frinedly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים