בעייה דחופה מאוד

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/09/2007 | 16:13 | מאת: לירון

גידי שלום, יש לי בעייה שאני לא יודעת איך להתמודד איתה, היום אחי בן 30 גילה לי שהוא נמשך גם לגברים, העיניין הוא שהוא היה נשוי 6 שנים ויש לו ילדה בת 4 ,בשנה האחרונה הוא קיבל התקפי חרדה איומים, דיכאון פחדים ומחשבות רעות של הרס. לכן החליט להתגרש מאישתו וכרגע הוא בהליכי גירושים, גם בזמן היותו עם אישתו הוא היה לא יציב וטען לעיתים תחופות שהוא לא אוהב אותה. הוא מאוד מתוסכל מכך וטוען שהוא לא רוצה לעבור לצד השני ורואה זאת כבושה גדולה, רציתי להתייעץ איתך איך אני גורמת לו לצאת המדיכאון, ואולי אתה יודע למה הוא מרגיש שהוא רוצה לפגוע כל הזמן באנשים, אפילו ביקרים לו שלא פגעו בו מעולם, זה קצת מפחיד אותי ואני מאוד מבולבלת ולא יודעת איך לעזור לו ... אשמח אם תחזיר לי תשובה בהקדם בתודה מראש: לירון

13/09/2007 | 13:02 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לירון, הטיפול במשיכה של אחיך לגברים הוא רק שלב שני בטיפול שלו. לפי תיאורייך, ייתכן מאוד שאחיך סובל מהפרעה כפייתית, המתבטאת בעיקר במחשבה הטורדנית שהוא עלול להזיק ליקרים לו. זו מחשבה טורדנית אופיינית להפרעה זו, אם כי צריך כמובן לשלול בריאיון פנים אל פנים אפשרויות אחרות. השילוב של מחשבות קשות אלה עם דיכאון דורש טיפול מיידי משולב, תרופתי ופסיכולוגי (במידה ואכן מדובר בהפרעה כפייתית, הטיפול התרופתי הוא אותו טיפול כמו בדיכאון, אך במינון גבוה יותר). המלצתי היא, קודם כל, לפנות לפסיכיאטר ומייד לאחר מכן להתחיל בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי נוגד דיכאון ואובססיות, רצוי אצל מטפל גיי-פרנדלי. רק לאחר שיפור בשתי הפרעות אלו ניתן יהיה להתייחס למשיכה לגברים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

16/09/2007 | 10:51 | מאת: shshsh

מהו טיפול באובססיה ? כולנו אובססיביים במובן מסויים כל אחד יש לו אובססיה אחרת לי יש אובססיות שונות האם אובססיה והתמכרות זה אותו הדבר האם מין יכול להפוך להיות אובססיבי האם בן אדם נולד כאובבסיבי אני בדרך כלל מאונן במצלמה בצורה דיי קבועה האם אני אובססיבי? איזה טיפול אני צריך לקבל וכמה זמן זה נמשך האם יש גם מכוניי גמילה כמו לאלכוהליסטים ???

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים