מבולבל.. לא יודע מי אני

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/09/2007 | 17:41 | מאת: דור

בא לי לבכות... אני נער כבן 15. יש לי חברה שאני לא ממש אוהב, אבל כשאנחנו ביחד – אני מתחרמן ואני נהיה מגורה.... (מגיע לזקפה). אני עוד בתול. בזמן האחרון יש בי מחשבות של " אולי אתה הומו?" שבאו משום מקום.. ולפעמים חוזרות על עצמם ואומרות " אתה הומו!", אבל עם זאת, אני מתחרמן כשאני רואה סקס רגיל, אני מגיע לזקפה עם חברה שלי, וגומר רק על פורונו רגיל, לא פטיש, לא הומואים ולא בטיח. אני גם לא יכול לדמיים את עצמי נמצא עם בן.... אני לא יודע מה לעשות! לפעמים בא לי להתאבד. צריך עזרה דחוף.

01/09/2007 | 18:25 | מאת: מיכאל

תיכף גידי יתן לך תשובה מקצועית, אבל אני אגיד לך מה הדרכים שפיתחתי להתמודד עם מחשבות טורדניות מהסוג שאתה מתאר. השיטה הראשונה היא פשוט לתת להן לעבור. נניח, המחשבה "אני רוצה למות". אוקיי, אני רוצה למות, בסדר, הבנו, נמשיך הלאה. שיטה נוספת היא כשהמחשבות האלה באות, הוא לחבר אותן למוסיקה. אני יודע שזה נשמע מגוחך, אבל זה מוציא לגמרי את העוקץ מהן. נניח כשמגיעה המחשבה: "אתה הומו", אז תשיר כמו במגרשי כדורגל, אני בטוח שאתה מכיר את המילים. זה הופך את המחשבות למגוכחות וטיפשיות, ואז שוכחים מהן. שיטה שלישית היא להקצין את המחשבה לחלוטין עד לרמה שהיא נעשית אבסורד מוחלט, או שהיא מייצגת תרחיש מאוד קיצוני ולא סביר. תגיד לעצמך, נכון, אני הומו מוחלט, וכל החיים שלי אהייה עם גברים, אבל רגע, אני לא נמשך בכלל לגברים. כל העסק נעשה אבסורדי ומאבד מהרלוונטיות שלו. כולנו מתמודדים עם מחשבות טורדניות ברמה כזו או אחרת, לא יודע אם השיטות שלי יעזרו לך. במקרים קיצוניים, אם המחשבות מאוד מפריעות לך, אפשר גם לשקול לקחת תרופות. תרגיש טוב מיכאל

01/09/2007 | 19:06 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דור, אני לגמרי מסכים איתך שאתה זקוק לעזרה דחופה. המחשבות שאתה מתאר יכולות להיות סימפטום להפרעות נפשיות שונות. התוכן המיני יכול להיות קשור לנטייה מינית, אך זה כלל לא מחויב המציאות. ייתכן שאלו אובססיות (חלק מהפרעה כפייתית) וייתכן שאלו מחשבות יחס (דלוזיות, המבשרות הפרעה נפשית קשה יותר). העובדה שלמחשבות אלו נלוות מחשבות אובדניות מדגישה את חומרת המצב. המלצתי החמה היא לפנות לפסיכיאטר המתמחה בטיפול במתבגרים ונוער ויפה שעה אחת קודם! בהחלט יש טיפול תרופתי שיכול לעזור לך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים