בין לסביות יש הרבה פחות מהלומות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/07/2005 | 14:28 | מאת: לסבית

שלום גידי, קראתי את הודעתו של אלמוני וגם אני התרשמתי שבין הומואים לבין עצמם יש ביטויים רבים של עוינות (גם זה בלשון המעטה). מניסיוני, בין לסביות זה קורה הרבה פחות. לא אידיליה, יש תחרות, אבל יש גם הרבה יותר תמיכה. האם ידוע לך על הבדלים אלה ומדוע הם קיימים לדעתך? לסבית

22/07/2005 | 02:10 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לסבית, קודם כל, ברוכה הבאה לאישה היחידה עד כה בחבורה הקטנטנה שלנו. את נוגעת בנושא חשוב. הרושם שלי הוא שאכן לסביות מסתדרות יותר טוב מהומואים בינן לבין עצמן ואני רואה לכך שתי סיבות: א. הסנקציה החברתית המוטלת על לסביות ע"י החברה הסטרייטית היא הרבה יותר מתונה מאשר זו המוטלת על גברים הומואים. ביטוי קיצוני לכך נוכל למצוא, למשל, בעובדה שכמעט בכל סרט פורנו סטרייטי יש סצינה לסבית אחת שנועדה לגרות גברים סטרייטים, אך באף סרט כזה לא נראה גברים מקיימים יחסי מין זה עם זה. חיבוק ונשיקה על הלחי בין נשים מקובלים מאוד בחברה הסטרייטית המערבית, אך לא בין גברים. לכן, הלסביות מפנימות הרבה פחות עמדות הומופוביות של החברה הסטרייטית בה גדלו וכתוצאה מכך פחות משליכות אותן זו על זו. ב. מדובר בקשרים בין נשים לנשים לעומת קשרים בין גברים לגברים, שהם הרבה יותר הישגיים ותחרותיים, מעצם החינוך לתפקידי המגדר הגבריים. בקרב גברים, סטרייטים והומואים כאחד, נוכל למצוא הרבה פחות שיתוף פעולה והרבה יותר תחרותיות מאשר בקרב נשים, שגודלו לשיתוף פעולה והסכמה הדדית. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים