יציאה מהארון והתחלת מפגשים עם גברים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/11/2020 | 05:57 | מאת: אייל

לגידי שלום, אני בחור בן 25, סטודנט, שנמשך רק לבנים, אבל לא היו כל יחסים בין היתר משום שלא יצאתי מהארון בפני המשפחה שלי ואני חושש שאם אתחיל ליצור קשרים הדבר יגיע דרך צד שלישי כלשהו להוריי. מצד שני, יש לי חששות עד כמה הוריי מוכנים לקבל את הבשורה הזו למרות שהם מאוד תומכים ואוהבים. האם כדאי לספר להם? האם באמת קיימת אפשרות שמישהו "ילשין" עליי בפני הוריי? אם יש חומר הסברה בנושא, אשמח אם תפנה אותי אליו. תודה אייל

שלום אייל, על סמך ניסיוני הרב בליווי בחורים וגברים בתהליך היציאה מהארון, אני מבין את המלכוד שאתה נמצא בו, אשר את חלקו אתה יצרת - ומיד אסביר. אכן העולם קטן ואין לנו ודאות מוחלטת לגבי שום דבר, אבל הסיכוי שהוריך יגלו את נטייתך המינית כתוצאה ממפגשיך עם בחורים נשמע על פניו קטן מאוד. לבחורים בארון יש נטייה להיפגש עם בחורים שגם הם נמצאים בארון, כך שיש אינטרס הדדי לשמור על דיסקרטיות ולעומת זאת, לבחורים שמחוץ לארון יש רתיעה מסוימת מפגישות עם בחורים שעדיין נמצאים בארון. ייתכן שבאופן מודע יותר או מודע פחות אתה זקוק ל"אישור" או ל"ברכת הדרך" של ההורים לפני שאתה יוצא לעולם הגברים והחשש שמא הדבר יגיע אל הוריך הוא רק סימפטום לצורך זה. לגבי עצם היציאה מהארון בפני הוריך - כל עוד מדובר במגעים ראשוניים בלבד ולא בזוגיות, אינני רואה בכך כל דחיפות. זהו צעד שאין חזרה ממנו ובתגובה לשאלתך על חומר הסברה, אני מצרף כאן שני מאמרים שכתבתי בנושא כתוצאה מניסיון רב ומהתעדכנות מתמדת בספרות המקצועית: https://www.shrink-friendly.co.il/?p=1482 https://www.shrink-friendly.co.il/?p=1442 עם זאת, אלא הם "כללי אצבע" וכמובן שכשם שאנשים שונים זה מזה, גם משפחות שונות זו מזו. ככל שהמשפחה שמרנית/דתית יותר, רצוי לדחות זאת, אם כי במאמרים אלה תמצא עוד נורות אזהרה וכללי בטיחות. במישור האידיאולוגי-פוליטי, כמובן שיש חשיבות לכך שמה שיותר אנשים ייצאו מהארון, אך אני כאן כדי לתת מענה לצרכים אינדיבידואליים של הפונים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין https://www.shrink-friendly.co.il/

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים