מחליף מטפלים כי רוצה לחוש בטוב

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/02/2019 | 22:08 | מאת: אייל

שלום פרופ" יקר !!1 אני סובל נפשית המון שנים מטופל בתרופות עם הטבה חלקית . לאחרונה כנראה בעיקבות נטילת כדור חדש בשם ג"ילקס החלו להופיע לי מחשבות אובניות לא שאני רוצה בכך אבל זה מאוד מפריע לי במהלך היום . אציין שמרוב שאני מבולבל וחוסר סדר בראש מחליף מטפלים לאחרונה כ 3 ואני כל הזמן רוצה להרגיש יותר טוב . אציין שאין ביכולתי לממן טיפול בשוק מלא כי יש לי רק קיצבת נכות + כמה גרושים מעבודה בה אני עובד כ 4 שעות . לא קל לי ואיני יודע כיצד להמשיך הלאה . הרןפאה אצלה אני מטופל כ 3 שנים מאוד קצרה וכאילו שרק היא מחליטה . העלתה לי מינון לפונקס בתקווה שיהי הקלה בחשיבה ואמרה באם לא אז היא תאשפז אותי . ולי לא בא לי בטוב . \מר גידי היקר אני מנסה להאמין את בקשתי ושאלתי .. אשמח לייעוץ ממך . תודה רבה לך אייל

שלום אייל, ג'ילקס היא דווקא תרופה אנטי דיכאונית ישנה מאוד שמקובל להשתמש בה אחרי שתרופות מהדור החדש לא עזרו. אם מצב רוחך הוחמר מאז השימוש בה, אינני רואה כל סיבה להמשיך בה. ללפונקס תופעות לוואי המצריכות ניטור קפדני וגם היא ניתנת אחרי שתרופות אנטי-פסיכוטיות אחרות לא עזרו. אם מצרפים לכך את האיום באשפוז כפוי, המלצתי היא לפנות לייעוץ פרטי בחלק התרופי של הטיפול לאחד ממנהלי בתי החולים או המחלקות הפסיכיאטריות. אמנם התשלום גבוה, אך אתה זכאי להחזר של כ-600 שח מהביטוח המשלים שלך בקופ"ח. לא הצלחתי להבין איך אתה מחליף מטפלים בתדירות גבוהה אם מצבך הכלכלי אינו מאפשר טיפול בשוק הפרטי. ניכר שאתה מצפה שעזרה תגיע מבחוץ ע"י מטפל כזה או אחר. בלי להיכנס לפרטי המקרה שאינם ידועים לי, הייתי ממליץ לפנות לפסיכיאטר בכיר באופן פרטי, לבדוק עם עובדת שיקום מביטוח לאומי אפשרויות להכשרה מקצועית ולהתמיד בטיפול במרפאת חוץ של מרכז רפואי כללי או פסיכיאטרי באזור מגוריך. למשל, המערך הפסיכיאטרי בשיבא מקצועי מאוד, מרפאוות החוץ הרמב"ם בצפון ומרפאות החוץ בגהה ובשלוותה(אינני יודע באיזה אזור אתה גר). צעד ראשון, פנה לפסיכיאטר פרטי בכיר להערכה מחודשת של הטיפול התרופתי. אין מה לצפות לשיחות ארוכות מפסיכיאטרים. לצערנו, בימינו הם רק מתאימים טיפול תרופתי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים