כניעה ליצרים ותשוקות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/08/2018 | 16:30 | מאת: רון

היי גידי, אני רואה את עצמי כהומו, שואף לזוגיות מונוגמית שמבוססת על ערכים של כנות חברות כבוד..אהבה העניין הוא שכל מערכות היחסים שלי עד היום התחילו והתבססו על יחסי מין (משיכה מאוד חזקה שלי לאיבר המין הגבר)ועל אף שאני ורסטילי קיימת אצלי מן תחושה של אובססיה לספק את הגבר שאיתי. מאחר וההתעסקות שלי תמיד סביב חיי המין.זה יוצר גם המון פחדים שמרגישים כמו חוסר בהערכה עצמית. כמו למשל מה יקרה אם הוא יבגוד,אם מישהו יעשה לו טוב ממני. אני מרגיש שהפחד להשאר לבד והכניעה שלי לתשוקות הולכים יחד ולפעמים קשה לי לסיים מעכרות יחסים שהן הרסניות. והייתי שמח להבין ממך אם יש סיכוי שאהנה מהגבר שלי כמו שאני רוצה,מבלי להתפשר על מיניות ומבלי שזה יפגע בבריאות שלי או של של הקשר. בנוסף אשמח לקבל המלצה לסוג טיפול תודה רבה , רון

שלום רון, בפנייתך חסר מידע חיוני כמו גיל, השכלה והיסטוריית הקשרים שלך, במידה והיו. עם זאת, נדמה לי שמילת המפתח בטיפול בך צריכה להיות 'פשרה': https://www.shrink-friendly.co.il/?p=168 יש לי הרגשה שאתה מתייחס לגברים במציאות כאילו אתה צופה בסרט פורנו, כלומר, בוחן ובוחר אותם דרך איבר המין שלהם ובגלל ההערכה העצמית הנמוכה שלך אתה גם חש שהדרך היחידה להחזיק אותם אצלך היא ע"י שירות מיני מספיק טוב. במילים אחרות, אין כאן קשר בין אדם שלם אחד לאדם שלם אחר, עם כל הפשרות והוויתורים שצריך לעשות כדי להסתגל למציאות ולהגיע להסדר "סביר" (בניגוד למושלם). כמובן שככל שתצא מגדרך כדי לספק את הגבר שאתך מבחינה מינית, המאמץ יורגש ועלול לעורר רתיעה. נראה לי שבאמצעות העלאת הדימוי העצמי שלך דרך טיפול ולא פחות מכך דרך למידה מכל סוג שהוא (מקצוע, תחביב, לימודים). כשתוכל לקבל את עצמך כמו שאתה ולהציע את עצמך לגבר בצורה שוויונית יותר, חרדת הנטישה תפחת. הייתי מתחיל מההבנה שזוגיות היא סוג של "בונוס" לאנשים שמסוגלים להיות חברים של עצמם ולחיות חיים משמעותיים גם בלי זוגיות. עד אז, מותר לך בהחלט ללכת אחר יצריך המיניים, להגשימם בקשרים מזדמנים ובשלב זה בלי שאיפות גבוהות מדיי לקשר זוגי. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים