חוסר בטחון

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/06/2007 | 12:35 | מאת: טינטין

הי ד"ר גידי. אני בחור בן 23, עובד, מתכנן ללמוד, מוקף בחברים, משפחה.. (אני הומו ולכן אני כותב באתר הזה ולא באתרים אחרים, יכול להיות שזה קשור). בחיי היומיום אין בעיה - אני עובד עם לקוחות ומדבר באסרטיביות ובצורה ברורה ללא חשש, עומד על שלי עם אנשים ורשויות, ובכללי חי חיים תקינים, עד ש... עד שאני מגיע לאירועים כמו מסיבות, פסטיבלים, - שלא קשורים לעבודה.. אני מתכוון מסיבות גייז, וכל מיני התכנסויות של אנשים שאני לא מכיר וספק אם אכיר. אז, הבטחון העצמי שלי צולל מתחת לקו המים :) אני מרגיש 0 מאופס, מכוער, דוחה, וחושב כל הזמן איך לשפר את המראה החיצוני שלי. הבטחון העצמי שלי מקרין כנראה החוצה, ואני לא מצליח להכיר אף אחד. רציתי לדעת איך מתקנים את המצב הזה. תודה.

01/06/2007 | 16:31 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום טינטין, במצבים שקשה לך בהם אתה אינך מוכר ו"חובת ההוכחה" מוטלת עליך. במילים אחרות, עדיין אין לך בהם "קבלות" על הצלחה והדימוי העצמי שלך עומד במבחן חדש. הסימפטומים שאתה מתאר אופייניים לחרדה חברתית וניתן לטפל בה ע"י חשיפה הדרגתית למצבים המעוררים בך אי-נוחות בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים