בלבול בקשר לזהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/07/2018 | 12:59 | מאת: אנונימי בן 27

שלום פרופסור, אני בן 27 ללא נסיון מיני מלא עם נשים ובכלל לא עם גברים. בגיל קטן היו לי פנטזיות מיניות על גברים אך מאז כל החוויות המיניות שלי היו מפורנוגרפיה רגילה-אישה עם גבר או מספר גברים. בשנים האחרונות אני נהנה גם לצפות מידי פעם בסרטים של לסביות. בפעמים המעטות שהייתה לי אינטרקציה מינית עם בחורה-אוננות ומין אוראלי נהניתי מהאקט. בחודשים האחרונים, חזר בי הצורך לבדוק שוב ושוב את ההגדרה המינית שלי ואני מוצא את עצמי מפנטז על חדירה ומציצה לגבר ומתחרמן מזה באיזושהי צורה. אך כשזה קורה אני בורח לפורנו המוכר או לסצנה לסבית להוכיח לעצמי שאני נמשך לנשים. כאמור, אין לי נסיון עם גברים ואני חושב שאני רוצה זוגיות אישה. חושב שיש לי פחד להתנסות עם אישה כנראה בגלל חוסר נסיון. כמו כן, בפנטזיה ללא פונוגרפיה קשה לי יותר להגיע לאורגזמה ממחשבות על נשים-אני צופה הרבה בפורנו. מה לדעתך המשיכה החזקה אצלי? מה זה אומר שבמשך השנים האחרונות נהניתי מפורנו רגיל ללא פנטזיה על גבר?

שלום אנונימי, אני מאמין יותר למה שמושך אותך בפורנו מאשר להתנהגותך במציאות, הואיל והמציאות מערבת מרכיבים א-מיניים שונים כגון הפחד שלך מהומוסקסואליות (הומופוביה מופנמת) וחרדת הביצוע שלך מחדירה לנשים. סרטי פורנו הם כלי המבטא את משיכתך המינית כשהיא מנוטרלת מגורמים אלה. אלא שהמצב כלל אינו נורא. משיכה לגברים ולנשים היא דבר שעוצמתו משתנה לאורך תקופות שונות בחיי האדם. יש ביסקסואלים אשר בתקופה מסוימת בחייהם נמשכים יותר לנשים ובתקופה אחרת נמשכים יותר לגברים. כמו כן, ניכר שאתה מבלבל בין משיכה מינית "נטו" לבין רומנטיקה וזוגיות. מאוד ייתכן שבשל דעות קדומות הרווחות בחברה לגבי הומוסקסואליות את הזוגיות שלך אתה רואה עם אישה ואילו חלק גדול מהמיניות שאינה רומנטית (היצר החייתי) אתה רואה עם גברים אשר מהם אתה בורח במציאות משום שאינך מקבל את משיכתך לגברים, דהיינו, כשהיא מתקרבת למימוש. המלצתי לך היא לפנות למטפל בעל ניסיון בעבודה עם הומוסקסואלים וביסקסואלים על מנת שיגרום לך ליהנות ממגעים עם גברים ועם נשים במקום לסובל מהנטייה הכפולה: https://www.shrink-friendly.co.il/?p=187. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים