בדידות ועצב בגיל 34 - עד מתי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/08/2017 | 07:09 | מאת: עצוב

אני ממש בודד. בן 34, ללא זוגיות. לא עושה שום דבר מעניין במהלך השבוע ובסופשים. במהלך השבוע - עבודה, 5 ימים בשבוע. בערבים - חדר כושר או סתם מעביר את הזמן איכשהו, לבד. סופשים זה בכלל מכה. בני דודים, חברי ילדות, אחי - נשואים עם ילדים. הם לא מכירים את הבדידות הזאת.. ללכת לישון לבד, להתעורר לבד. אין עם מי לנסוע לחו"ל.. חגים לבד. היו לי המון סטוצים ב- 15 שנים האחרונות. אבל לא התפתח שום דבר רציני. מפחיד אותי לאללה לגמור כמו צדי צרפתי או הומוסקסואלים אחרים, שחיים לבד.. מפחיד אותי, לא רוצה שאלה יהיו חיי. ללא ילדים.. ללא זוגיות.. מסטוץ לסטוץ. אוף

שלום עצוב, אני מצטער לקרוא על הרגשת הבדידות שלך בהווה ועל הציפייה לבדידות גם בעתיד. מתיאוריך עולה שאתה תופס את הבדידות שלך כ"גזירת גורל" ואם לדייק יותר, כתוצאה הכרחית של נטייתך המינית ובאופן ספציפי יותר של היעדר זוגיות בחייך. ראשית, אין זו גזירת גורל שלא תהייה לך זוגיות. אם אתה חי מסטוץ לסטוץ ומשקיע במראה החיצוני (מכון כושר) בין היתר כדי להשיג את הסטוצים הללו, משהו כנראה קורה בקשרים שאתה יוצר שגורם לכך שכל המגעים מתחילים ונגמרים בסטוצים. אפשר לחיות חיים מלאים גם ללא זוגיות, אך הואיל ואתה כורך את הבדידות בהיעדר זוגיות, כדאי לברר בייעוץ אישי מה קורה במגעיך שכולם נשארים במסגרת סטוצים. מניסיוני הרב עם מטופלים, מגעים רבים שהחלו כסטוצים הסתיימו בקשרים זוגיים. ייתכן שאינך עושה את הפשרות שכולנו עושים כדי להשיג ולתחזק קשרים ואתה מעדיף את הריגוש והסיפוק המיידיים שמספק סטוץ וייתכנו סיבות אחרות או נוספות שיש לבררן בייעוץ, אך בהחלט יש כאן מרכיב של בחירה ולא גזירה משמיים. דבר נוסף הוא תחושת הבדידות והריקנות, או חוסר המשמעות לחיים, בהיעדר זוגיות. לא הייתי מטיל את כל כובד המשקל של מילוי הריקנות הזו על בן זוג או זוגיות. נשמע שפרט לחיי העבודה שלך, לא מצאת דברים משמעותיים למלא בהם את חייך, אם זה תחביבים, חברת אנשים שאינם בהכרח הומואים, או קשרים עם הומואים כידידים שלא נכנסים איתם למיטה ועוד. יש אלף ואחד חוגים המכסים כמעט כל תחום עניין אפשרי, המאפשרים לעשות דברים ביחד ולחוד, חלקם מתקיימים באגודה, אם נוח לך יותר עם הומואים ורובם שלא על בסיס הנטייה המינית. קל מאוד לברוח מהבדידות והריקנות לסטוצים, במיוחד אם אתה נראה טוב ויש לך הצלחה בכך, אך זו אינה השקעה לטווח ארוך. גם את הקנאה שלך בקרובי המשפחה הסטרייטים שלך כדאי להכניס לפרופורציות. ראשית, רבים מהם היו מייחלים לקצת מהחופש הרב שיש לך ושנית, ואולי חשוב יותר, כיום לפחות במגזר החילוני המהווה את רוב האוכלוסייה כל זוג שלישי מתגרש ושיעור הגירושין נמצא במגמת עלייה מתמדת. על כל זוג שמתגרש יש זוגות רבים שחיים בחיי נישואין אומללים ואין להם אומץ להתגרש (או יכולת כלכלית במקרה של נשים רבות). כך שהמצב אינו חד-משמעי כל כך כאילו הזוגיות והאושר נמצאים בידי הסטרייטים והבדידות והדיכאון בידי ההומואים. ראיתי את התכנית "שיחת נפש" עם צדי צרפתי. האיש חי כל חייו לבד (לא רק בגילו המבוגר), סיפר שהוא סובל מדיכאון, חלקו על רקע סיפור חיים קשה ולא שגרתי והוא מוצא פתרונות לדיכאון ולבדידות בעצמו ומכך, הוא מעיד, הוא שואב את כוחו. למרות שאינני חובב הז'אנר האמנותי שלו, אני מאחל לך לחיות חיים מלאים כמו שלו. בקיצור, בשורה התחתונה, אתה מייחס יותר מדי בדידות וסבל לנטייה המינית וחלק גדול מאוד מאורח חייך בידיך, בעזרת הכוונה מתאימה. המטרה הראשונה היא להחזיר תחושת שליטה לידיך. אשמח אם תעדכן אותנו כאן בפורום. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים