חרדות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/04/2007 | 01:40 | מאת: החרד

שלום ד"ר רובינשטיין אני בן 22, גיי. בשנתיים שלוש האחרונות אני מוצא את עצמי נכנס לתקופות של חרדה, בעיקר מפני איידס. לעצם העניין, אקדים ואומר שאני עושה סקס מוגן, פרט למציצות שאותן אני עושה ועושים לי ללא קונדום, אך בשום אופן לא נוצר קשר בין הפה לזרע. על אף כל זה, אחרי אקטים של סקס שהם בעיקר מנוגדים למה שאני מאמין (כמו "לפרוץ" לדירה לצורך סקס, לעשות את זה במקומות מפוקפקים וכו') אני מתחיל לפחד ולהרגיש חרדות שזהו, נדבקתי. החרדה העוד יותר גדולה היא לגשת ולבצע את הבדיקה. אני מהמתעלמים - לא הולך לעשות, כי בפעמיים האחרונות שעשיתי כמעט איבדתי את שפיותי בהמתנה. אני לא חושב שאני מסוגל לעמוד בעוד בדיקה, כי אם הייתי יכול הייתי הולך עכשיו לעשות. בכל מקרה, במהלך הצבא הייתי מטופל אצל קב"נית שלא עזרה במיוחד. דרכה הבנתי בערך, שאני מנסה להעניש את עצמי כשאני בעצם פועל נגד האמונות שלי - לא סקס כי אם הדרכים לעשות אותו. אני לא יודע איך להיפטר מהחרדות, מהפחדים, מההרגשה המגעילה שמישהו יושב לי בראש ומחליט מה אני ארגיש - או להעניש את עצמי על דברים שבסה"כ נמצאים אי שם על סקאלת הדברים הטיפשיים שצעירים עושים.. מה לעשות?

17/04/2007 | 09:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חרד, התסמונת שאתה לוקה בה ידועה בשם "איידספוביה": http://giditherapy.com/shrink-friendly/a38.html . מדובר במקרה פרטי של היפוכונדרייה, פחד אירציונאלי ולא מציאותי מפני מחלות. הומוסקסואלים הסובלים מאיידספוביה באיזה שהוא מקום לא מודע לא קיבלו את נטייתם המינית באופן מוחלט. התובנה הזו אינה עוזרת במיוחד וישנו טיפול קוגניטיבי המיועד באופן ספציפי לטיפול בהיפוכודנרייה. בטיפול זה נעשה ניסיון לערער את דפוסי החשיבה האופייניים להיפוכונדריים והטכניקה יעילה גם לטיפול באיידספוביה. מטפל גיי-פרנדלי שמכיר את הגישה יוכל ליישם אותה לטיפול באיידספוביה אצל הומוסקסואלים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים