הגיהנום שעברתי השבוע

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

03/03/2007 | 15:52 | מאת: שיא הפחד

שלום.... ברצוני לספר על הפחד הנוראי והליליות ללא שינה שעברתי השבוע מדובר בבדיקת איידס שעברתי. אני תושב הצפון ונסעתי במיוחד לת"א לעבור בדיקה מהירה ,תשובה תוך כמה דקות. לא יכולתי להתמודד עם הפחד אז הייתי מוכן לשלם כל סכום כדי להירגע ושזה יקח מספר דקות ולא שבוע שלם, הפחד היה כל כך נוראי שהוא לא שווה כל הנאה מינית שעברתי. ממש חרדות קשות ומה יקרה אם יגידו לי חלילה שנדבקתי.....,הדרך הייתה ארוכה כפליים הכל עבר לעט. אבל בסוף ברוך השם הכל היה בסדר. הרופא אמר לי שאני צריך לברור את האנשים שאני הולך איתם וזאת בעצם שאלתי כאן מה הכוונה לברור......,ברגע שאני נכנס לצ'ט או פוגש בחור במועדון ויש משיכה איך עלי לברור בדיוק.........,אני יודע שמומלץ להכיר בן אדם רציני ולזרום לאט לאט אבל לצערי מקרים כאלה כמעט ולא מתרחשים אצלי.האם לבקש טופס בדיקה אחרון(הרי זה לא מציאותי) יש כאן קונפליקט לא קטן לגבי דרך ההתנהלות שלי בעתיד,בינתיים אני לא מבצע קיום יחסי מין עד הודעה חדשה אבל בטח זה לא ימשך לנצח...... הסיבה שהלכתי להיבדק מכיוון שהקונדום נקרע(זה לא שלא שביצעתי סקס מוגן). אז הדבר יכול להתרחש שוב ושוב אהיה בסרטים של לילות ארוכים ללא שינה מה אתה מציע לעשות כיצד אפשר לנהל את חיי המין שלי במקסימום בטחון???

03/03/2007 | 18:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, אני מבין את החרדה העצומה שעברה עליך. מדובר, למעשה, בסוג של היפוכונדרייה המכונה איידספוביה: http://giditherapy.com/shrink-friendly/a38.html והיא סוג של הפרעת חרדה שיש לטפל בה בצורה מעמיקה יותר (קיים טיפול התנהגותי-קוגניטיבי ספציפי להיפוכונדרייה). למרות כוונותיו הטובות של הרופא שבדק אותך, העיצה אכן לא בדיוק שימושית וברמה המעשית, אני ממליץ לך לא "לברור את הבחורים" אלא להקפיד על אמצעי בטיחות מירביים בזמן המגע המיני. בסה"כ קשה מאוד להידבק באיידס. שימוש בקונדום בזמן מגע אנאלי מכסה חלק ניכר מאפשרויות ההדבקה. קיים סיכוי קטן הרבה יותר, אם כי הוא בהחלט קיים, להידבק מאיידס במגע אוראלי (כאשר אתה נותן את המין האוראלי, כלומר, מוצץ) ע"י פליטה מוקדמת של הזרע (pre-cum) שאינה מורגשת ע"י מקבל המגע (הנמצץ). סיכוי זה נמוך יחסית ומותנה בצירוף של נשיאת הנגיף ע"י מקבל המגע ודימום בחניכיים של נותן המגע. אפשר להתגונן נגד סיכון זה ע"י קונדום, אם כי מעטים ישתפו פעולה בפרקטיקה מינית כזו. ובכל זאת, לאור החרדה העצומה שתיארת, המלצתי לפנות לטיפול פסיכולוגי, רצוי אצל מטפל גיי-פרנדלי שער לאופן ההתנהלות של העולם ההומוסקסואלי ולא ישגה שוב במתן עיצות לא ישימות כמו הרופא שבדק אותך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים