נענוע ראש מצד לצד

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

15/06/2008 | 17:33 | מאת: טל

שלום רב, לאחרונה בני בן 4 חודשים וחצי מנענע ראש מצד לצד ,לעיתים ממש במהירות. זו תופעה חדשה, חוץ מזה התפתחותו תקינה לחלוטין. שמתי לב שנענוע הראש מצד לצד לרוב מגיע כשהוא עייף ושוכב על הגב או כשישן ומתעורר ומנסה להרדם בחזרה. האם תופעה זו מוכרת? האם יש הסבר לכך?

06/08/2008 | 11:07 | מאת:

שלום לטל ותודה על הפנייה, תינוקות מנסים ללמד את עצמם להרדם בהרבה מאוד אופנים. נשמע שזו הדרך שלו הטלטלות העדינות האלו - כמו גם טרמפולינה לתינוקות יוצרות מעין חוסר שיווי משקל (אם יניפו אותך מעלה מטה תקבלי סחרחורת נעימה אם ההנפה אינה חזקה מדי). הייתי רק פוסלת כאבי אוזניים בבדיקה אצל רופא ילדים. רק טוב